[]

beraber yarınki misafire menü hazırlayalım mı :)

yeni evlenen kuzenim ve eşi ilk defa yemeğe gelecekler bize. daha önce bir kez nişanlıyken gelmişlerdi ama o son dakika planı olduğu için çok ayaküstü olmuştu. evlendikten sonra da 3-4 defa çaya geldiler. ilk defa yemeğe gelecekler. kuzenimle biz her hafta görüşüyoruz ancak eşi yoğun çalıştığı için ailecek bir araya gelmemiz pek mümkün olmuyo. bunu sağlayabilmişken güzel bi yemek hazırlamak istiyorum.

çok resmi bişey olmadığı için çeşit çeşit yemekler hazırlamama gerek yok. çok basit durmayan ama hazırlaması çok da vakit almayan bi menüye ihtiyacım var. köri soslu tavuk ve kremali makarna düşündüm fakat hem basit kalır gibi geldi vazgeçtim.

çorba mercimek ya da domates yapayım diyorum. ortaya güzel bi karışık salata. tatlı olarak da çikolatalı mus ya da bardakta bisküvi ve pudingle yapılan tarzda bi tatlı düşünüyorum. bunlar karar verdiklerim. ana yemek ne yapsam bunu bilemedim.

hadi bana fikirler verin ^_^

 
ortada bir yerlerde ara sıcak tadında karides güveç olsun bence. hazırlaması kolay ama öyle sık yenmeyen ilgi çekici bir şey gibi geliyor bana.


  • prodeq  (23.10.15 11:25:54) 
bu akşam da bize kuzenler geliyor. tarhana çorbası, tavuk sote, fırında patates, salata düşündük biz.


  • inheritance  (23.10.15 11:26:59) 
domates çorbası.
mantarlı tavuk sote.
salata.
kedi dili ile yapılan tatlılar.
Ekstra patates püresi olur. karides güveç güzel seviyorsa.
rakı şarap bira varsa haydari.
  • nedendir bilinmez  (23.10.15 11:36:36) 
tatlı hafif kaçmış bence.
şerbetli bi tatlı daha iyi olurdu.

  • manuel mandalina  (23.10.15 11:44:08) 
@manuel mandalina onlar gelirken şerbetli tatlı getirecekler, ben de yanına sütlü hafif bi tatlı bulunsun diye onu basite kaçtım


  • kakamelsokoban  (23.10.15 11:59:09) 
öyleyse onların getirdiği tatlının yanına maraş dondurması koysana.
ikinci ve de çikolatalı bi tatlı fazla olur bence.

  • manuel mandalina  (23.10.15 12:09:04) 
ana yemek olarak lazanya ya da kuşbaşılı beğendi olabilir.
ya da dana şinitzel (ama bunu kasaptan kocaman açılmış dana etleri alıp kendiniz yaparsanız güzel olur)

  • red g  (23.10.15 12:57:46 ~ 12:58:28) 
corba olarak mantar corbasi yapin derim ben, kesinlikle cok lezzetli oluyor. hem de kolay yapiliyor. domates, mercimek gibi klasik de degil.


yemek icin krem peynirin dedigi tavuk da olabilir, lazanya da. tavuk olursa yanina sebzeli pilav yapin, bir de salata. kedi biskuvili, pudingli tatli. cok guzel olur.


lazanya olursa zaten salata yeter. sonrasinda da guzel bir tiramisu yaptiniz mi italyan gecesi yasarsiniz :)
  • fraise  (23.10.15 13:10:44) 
basit vs diye düşünmeyip neyi güzel yapıyorsanız onu yapın bence. kuru lezzetsiz bir şey çıkarma riskine karşı.

onun dışında hünkar beğendi kolay ve lezzetli olur. yanında da bir iki çeşit tercih ettiğiniz meze olabilir.
  • patiska  (23.10.15 13:18:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.