[]

Acemi şöföre tavsiye alayım

1-Kavşaklarda ne yapalım ?
2-Yolları nasıl öğreniyosunuz ?
3-Yol işaretlerinden nelere dikkat ediyosunuz ve trafiği nasıl okuyorsunuz ?


 
1-Dönün.
2-Katederek.
3-Hangi işaret olduğuna ve gözlerimizle.
  • diffarensiyel  (22.10.15 00:05:55) 
dönel kavşakta (göbek de denir buna) yol hakkı trafik kurallarına göre dönen araçtadır, evrensel bir kuraldır. fakat türkiye yollarında bu kural uygulanmaz. düz gelen hızlı gelir, yol hakkı hızlı gelenindir kuralı uygulanır.

tavsiye: kavşakta değilsen uygar bir insan olmak için yol ver. kavşaktaysan hayatta kalmak için yol ver.
  • ertalpius  (22.10.15 00:48:25) 
mumkun oldugunca once bildigin yollarda basla, sana guven saglamakta iyi gelir.

1-kontrolsuz kavsaksa sakin ol, sagina soluna onune gelenlere iyi takip et, bos olduguna emin olmadan cikma, bir sure daha beklemen kaza yapmaktan yegdir, arkadan dudukleyen olursa onun panigine kapilma, sen panikle yanlis bir sey yaparsan onlar senin arkani kollamayacaklar, toz olup gidecekler.
panik yapmamak icin bir sureye ihtiyacin varsa 5-10 sn, yak dortluleri, anlasin digerleri bisey var diye, belki keserler baski yapmayi.
2-gide gele. ilk zamanlar daha yavas oluyor tabi tanimadigin etmedigin yerde.
3-hepsine dikkat ediyorum sahsen.
trafigi okumak icin de onumdeki sag ve sol arkamdaki ve direk arkamdakini surekli aynalarla kontrol ederim, bir sure sonra aliskanlik oluyor zaten. kimin nerede oldugunu bilmek reflekslerimizin daha dogru sonuclanmasini saglayacaktir.
  • jedilance  (22.10.15 00:49:23) 
1- yavaşla
2- gide gele
3- gözlemle
  • cekilmis gayfe  (22.10.15 00:49:58) 
1- sağa dönüşte yaya varsa yol ver. Trafik ışığı yoksa sağdaki araç geçiş hakkına sahiptir, yol ver.
2- hafıza ile alakalı bir durum. Kimisi kolay ezberler. Ezberiniz kuvvetli değilse bir navigasyon cihazı alabilir ya da telefonunuza navigasyon programı indirebilirsiniz.
3- hız tabelalarınin olduğu yerlerde ayağınızı gazdan çekip frenin üzerinde tutup her an basacakmis gibi hazır tutun. Yaya geçitleri önemli. Trafiği okumak ise aynalar ile önünüzdeki arac ve yayaların yapabilecekleri senaryoları düşünün. Yola atlayan yaya olabiliyor veyahut sinyal vermeyen araç olabiliyor. Tetikte kalınız.

Son olarak trafiği yoğun ve ağır olduğu yerlere girmekten çekinmeyin. En iyi öğrenme buralarda oluyor. Stop ettirmekten korkma. Ettirirsen dörtlüyü yak ve elini pardon şeklinde arkadaki sürücünün göreceği şekilde kaldır (afedersiniz hesaaabi)

Tartışma olursa araçtan inmeyin. Pardon deyip geçin. Zira ortalık psikopat kaynıyor.

Bitti. :)
  • guldurmeyen adam  (22.10.15 00:53:51) 
1) üsttekilerin de dediği gibi türkiye hariç her ülkede göbeğin içindekinindir yol hakkı. ama bizde değil. 2 hafta önce kaza yapıyordum öyle.

2) araba kullanmadığın zaman yolları öğrenebilmen mümkün değil. yan koltukta milyon kere geçtiğim yerden araba sürerken la nereye dönüoduk ya diye şaşırıyorsun. bir kere dönünce de unutmuyorsun.

3) trafiğin altın kuralını söylüyorum sana. trafikte sen hariç herkes gerizekalıymış gibi hareket edeceksin. yaya geçidine mi yaklaştın yayaya kırmızı yanıyorsa bile yavaşla. atlar gerizekalı. çift şerit yolda dönüş var solda mısın sağındaki gerizekalı kesin sola dönmeye kalkar. herkesi gerizekalı gibi düşünürsen daha az kaza yaparsın.

bir de ayrı bir iki tavsiye. altındaki aracı iyi öğren neyi yapar neyi yapamaz bil. gittiğin yolun acemisiysen virajlarda ayağını gazdan çek frenin üstüne koy.
arkandaki araca göre hareket etme. istediği kadar selektör korna yapsın çok acelesi varsa geçsin ibnetor.
sollamaya çıkarken önündeki araca selektör yap, aynaya bakmamış seni görmemişse farkına varsın.
önündeki sağındaki solundaki bişi yaptı ani fren yapman gerekti. fren ile kornaya beraber aban :)
  • ayiadam  (22.10.15 10:58:40) 
1-Yavaşlayarak dönün
2-kaybolarak
3-trafik işaretlerine dikkat ediyorum. hız sınırını aşmıyorum bu sebeple ya sağdan yada orta şeritten gidiyorum. bir çok insan hız sınırını umursamayıp basıyor gaza o yüzden insanları kızdırma ve sağdan git. aynalara bak.

bir de araba kullanırken küfür etme, insanlar dudak okuyor aklında olsun :)
  • yaramazkediyim  (22.10.15 11:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.