[]

whatsapp ve arkadaşı anlayamamak

bir arkadaş var, yeni tanıştık. ortak bir şeyler yaptığımız için zaman zaman haberleşmek durumundayız. bu arkadaş sürekli sms gönderiyor iletişime geçmemiz gerektiğinde ama bir yandan da aktif olarak whatsapp kullanmakta. hiç kullanmadığım için telefon paketime sms dahil değil benim. arkadaşın aktif olarak whatsapp kullandığını da bu yüzden biliyorum, kişi aktif değilse hiç denemiyorum çünkü oradan iletişime geçmeyi.

geçen gün yine sms attı, "eeehhh yeter artık yaa" diyerek daha kullanışlı ve bedava bir yöntem olan whatsapp ile cevap verdim. okudu, saatler sonra cevap yazdı ve oldukça kısa, keskin bir cevaptı. istediği saatte cevap yazabilir, ona takılmış durumda değilim ama whatsapp'ten yazmış olmam rahatsızlık yarattı kendisinde gibi algıladım. bugün yine sms üzerinden iletişim kurdu benimle. gerekli olan zamanda iletişim için değil mi yahu bu meret? bazı kişiler için daha özel bir anlamı mı var? mahremine mi tecavüz etmiş olmuşum ben bu arkadaşın? sms'ten ne farkı var ki? hayır arıza bir sevgilisi olsa ve sorsa bile "şu kişiyle şu sebepten yazıştık" diyemez mi insan?

kendisi orta yaşlımsı bir kadın olmakta, ben de öyle sayılırım ve gerçekten anlam veremedim tavrına, kötü hissettim.

ekleme: "whatsapp'i aktif kullanıyor"dan kastım telefonunda yüklü olması değil, en son benim yazmayı düşündüğüm zamanlardan biraz önce görülmüş olması. çokça aklımdan geçirmeme rağmen sadece bir kere yazdım kendisine oradan.

 
sorunlu olabilir bence. ha sms ha whatsapp :D biri beleş sadece.


  • glamdr1ng  (21.10.15 23:15:47) 
Birtakim sorunlari var.


  • floydian  (21.10.15 23:25:46) 
belki internet paketi bitiyordur, wifi bulunca cevap yaziyordur?
optimist mode on

  • chaotic good  (21.10.15 23:27:06) 
Belki smsi daha ciddi buluyordur, vatsapı bir chat programı gibi görüyordur. İnsan algısı değişik, yapacak bir şey yok. Sms ile cevap veriver sen de.


  • buff  (21.10.15 23:27:11) 
iş arkadaşlarım whatsapptan yazınca ben de uyuz oluyorum, mail atsın. whatsapp last seen, seen olayları falan olduğu için taciz ediliyormuş gibi oluyor, whatsapptan yazdım bak hee ne zaman girdin, ne zaman cevap vermedin görüyorum gibi.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (21.10.15 23:36:37) 
Bir ihtimal internetini ihtiyac olmadikca kapali tutuyordur sarj bitmesin diye, o yuzden de sms kullaniyordur. Internetini sarj yuzunden genelde kapali tutan orta yasli kadin arkadasim var bir tane benim de.

Ama bana sorarsan bu cok dusuk ihtimal, arkadasin a-acayip bence. (Tarkan sarkisindaki vurgulu acayip sifatini kullandim bak.)
Cunku okudu, saatler sonra cevap veerdi ve kisa keskin bir cevap diyorsun. Zaten cevap veris seklinden tavrini anlamissin, yanildigini da sanmiyorum.

Sen simdi kizacaksin ama kadinlarin bazi ilginc dertleri olabiliyor, (ihtimal belirten "-ebilmek" kullandim, ihtimal) o yuzden bilemeyiz neden watsapp konusunda boyle acayip bir takintisi oldugunu, belki mantikli bir sebebi vardir ama tipik "acayip" takintilardan olabilir yani bu. Tamam sen acayip dertleri olan bir kadin olmayabilirsin ama arkadasin oyledir belki.
  • stavro  (21.10.15 23:38:09) 
iş arkadaşı değiliz kendisiyle, sadece iş ilişkisi içeren hiçbir durumda whatsapp kullanmam zaten.

taciz edilme meselesine gelince de kendisi "mesajları aldıysanız bana dönün" diyor. bunu diyen birinin böyle bir tavır göstermesi çelişkili.
  • devilred  (21.10.15 23:41:12) 
sana kısaca "fakir misin nesin defol" demiş bence. 5 liraya 5000 sms satın alabildiğimiz günlerdeyiz.


  • kaledekiyalnizlik  (22.10.15 01:06:49) 
nerden yazarsan yaz gitsin, o keyfine esen yerden yaziyorsa, sen de keyfine esen yerden yazabilirsin. ustelik gayet gecerli bir mazeretin var, ekstra para odemeye ne gerek var.

ha, bir sikintisi varsa o da iletir sana.

yalniz su var, whatsapp'i sosyal medya ya da daha kotusu yurume ortami olarak goren insanlar var, onlardan biriyse fena.

sen mesaji attiginda ikinci tik cabuk cikti mi? cikmadiysa, buradakilerin dedigi gibi 3g vs kapatiyordur. o yuzden de mesajla ulasilip, baglandiginda gec mesaji almak istemiyordur (en iyimser dusuncem bu). ama ikinci tik cabucak geldiyse, (yani onun telefonuna mesaj da ulastiysa), ve hala kasitli bir sekilde gec ve kisa cevap veriyorsa, iliskini minimuma indir derim.
  • whoami  (22.10.15 01:10:47) 
whatsapp'i aktif olarak kullanıyor dedim. o iyimser düşünceleri silin aklınızdan ;)

ekleme: aktiften kastım telefonunda yüklü olması değil, en son benim yazmayı düşündüğüm zamanlardan biraz önce görülmüş olması. çokça aklımdan geçirmeme rağmen sadece bir kere yazdım kendisine oradan.
  • devilred  (22.10.15 01:13:29 ~ 01:16:34) 
sevgilisi last seen'ini bakıyordur, sorun çıkıyordur. bir arkadaşım sevgilisiyle arası bozukken(cevap yazmak istemediğinde) bizimle konuşmak için sms kullanıyordu, sirf last seen değişmesin veya çevrimiçiyken sevgilisine yakalanmamak için.


  • kuzey li  (22.10.15 01:19:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.