[]

gece yaşamak

gündüz uyuyup gece yaşamanın ne gibi sakıncaları vardır? çok mu kötüdür yoksa olsa da olur mu? (lütfen sallamayınız)




 
gündüz uyumak pek sağlıklı değil(miş). ışıktan dolayı vücudun salgıladığı bir "uyanma" hormonu varmış, yeterince dinlenemiyormuş vücut. izlediğim bir belgeselden aklımda kalanlar.


  • kimlanbu  (22.07.07 06:54:03) 
iki sene kadar ya$adim ben boyle. ak$am 20.00da kalkiyor sabah 9 gibi uyuyordum. herhangi fiziksel bi zararini gormedim. sosyal acidan biraz sorun olabiliyor. ya$anilan $ehir pek buyuk degilse gece acik bi yer bulmak zor olabilir. iyi yanlari da cok. her$eye geni$ geni$ vakit bulunuyor. ortam sessiz. kafan rahat


  • experience  (22.07.07 09:05:18) 
beyin için en dinlendirici uykunun 23:00-7:00 dilimine denk gelen olduğunu okumuştum, ama ciddi bir şekilde bunun iş dünyasının önde gelenleri tarafından yayılan bir şayia olduğunu düşünüyorum. zaten insana 8 saat uykunun yettiği de sanayi devrimi sonrası uydurulan yalanlardan biri.


  • lykos  (22.07.07 10:52:56) 
yaklaşık 5 yıldır bu şekilde yaşıyorum hala da devam ediyorum 2. öğretim olmanın götürülerinden.
*sabah erkenden işiniz oldugu zaman %100 uykusuz kalıyorsun bi kere kafadan, atıyorum bankaya gitmek gerek, gece uymam sabah giderim diyorsun sonra zombi olarak gidiyorsun bankaya.
*öğünler terse döndüğü için kilo falan alabiliyo insan,özellikle yemek yiyip sabaha karşı uyumak baya fena etkiliyor. -hayır şişko degilim sözlük bayanlarına ekşi duyurudan da selam ederim-
*sosyal hayat 0'a yakınsıyor. internetle içli dışlıysanız arkadaşlarınızı sadece messenger gibi programlarda görebiliyorsun.
*gece tek başına kalıyorsan ruhsal açıdan belki bişiler olabilir,belki kafayı çizersin , bu bana olmadı.
* bi de güneş ışıgı d vitaminin vücutta üretilmesi için bi nevi katalizör,o açıdan sakıncalı.
daha kesin vardır ama ilk akla gelenler bunlar.
gene de yaşanıyor mu yaşanıyor, hatta daha süper yaşanıyor diyebilirim.
  • alwaysdrunk  (22.07.07 12:05:16) 
  • anadolu  (22.07.07 17:02:15) 
Alwaysdrunk'ın yazdıkları doğru. En azından bende hepsi oldu. Bir de en büyük götürüsü hafızanın bildiğin kaybolması. Hafızanın zayıflaması/silinmesi çok kötü bir şey. Ağladığımı biliyorum.


  • colonizer  (23.07.07 01:11:52) 
"ben gece yasiyorum,hicbisey olmuyor" diyenlere bakma, bunun etkilerini zaten gencken degil daha sonra, metabolizman yavaslamaya basladiginda goreceksin.

ayrica insanin en guzel yaslarini boyle heba etmesini anlayamiyorum, hayatta yapacak cok sey var gencler, sanal bir dunyayla omur gecmez. akin ortamlara, gezin tozun tikilmayin bilgisayar basina.
  • alpinsamuray  (23.07.07 11:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.