[]

adak adamak çıkarcılık mı?

ne bileyim böyle işim olsun da milleti besleyeyim diyoruz. hani normalde besle o zaman?

yarın yeterlik sınavım var ve adak adadım. nasıl adanıyor bilmiyorum da içimden öyle geçirdim. doğudaki bir okula da sıfır laptop yollayacağım geçersem. yalnız böyle geçersem diyince sanki çıkarcı gibi hissediyorum kendimi. laptopu yollarım zaten de adak işi sıkıntı. yani geçemezsem de kızılay'a falan kurbanlık için para vermeli miyim?

çok stresteyim ya, bunlara sardım. şans dileyin :(

danke.

böyle çok dindar biri de değilim, parayı bir öğrenciye mi versem? bazı mezheplerde (ben anlamam mezhep falan da bana söylenen bizimkinde de) adak mekruhmuş.

 
mezhebi falan boşver olm kasma bu kadar, sözünü yerine getir yeterli yani. yanılmıyorsam dini bilmemnelere göre normal koşullar altında ne adak verdiysen onu yaparsın. göndermek de zor bir şey değil, internet sitesinden kargoyu okulun adresi seçip kredi kartından ödeyeceksin o kadar.. işte bunlar hep modern adak.


  • dieselsingle2  (21.10.15 16:40:56) 
ya ben iyiliği yaparım da geçince mi yapayım? geçemezsem nolacak? adağın mantığını sorguluyorum birazcık :)

neyse ya bakalım geçsem de geçmesem de elde fazla laptop var, bir okula yollarım.
  • passion rules the game  (21.10.15 17:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.