[]

psikolojiyle ilgilenen kişiye okuma listesi

anladım ki yeniden üniversiteye girip psikoloji okumayacağım ve yüksek lisans da zor iş. bu yüzden en azından temel düzeyde bir şeyler öğrenebilmek için (çevremi,insanları ve kendimi daha iyi anlayabilmek için) okumak istiyorum.

bana psikolojiye giriş aşamasından başlayacak bir kitap listesi önerebilir misiniz?


 
Doğan Cüceloğlu - İnsan ve Davranışı
Eleştirel Psikoloji - I. Prilleltensky, S. Austin, D. Fox

  • kaset  (21.10.15 15:41:16) 
jung'dan seçme yazılar'ı muhakkak oku öyleyse.

www.idefix.com
  • hypervaskulerdondurucu  (21.10.15 15:46:45) 
herkese ayrı ayrı teşekkürler.

@psa ; ders kitabı da olabilir elbette. asıl amacım psikoloji açısından kafamda bir şema oluşturabilmek ve ilgi alanımı belirleyip üzerine okuma yapabilmek. bunu sağladıktan sonra ders kitabı da başka türlü bir eser de olabilir.
  • dahili meddah  (21.10.15 16:02:56) 
kesinlikle uzman değilim ama benim de ilgili olduğum bir konu olduğundan biraz araştırdım ve okuyup beğendiklerimi yazıyorum.

irvin yalom'un kitaplarını seversiniz diye dusunuyorum. when nietzsche wept, love's executioner, existential psychology güzel kitaplar.

Rollo may - man's search for himself

Mihaly Csikszentmihalyi - Flow: The Psychology of Optimal Experience

Viktor Frankl - man's search for meaning

gen.lib.rus.ec burada hepsi olmalı.

edit: Benim yazdıklarım hep aynı/benzer tellerden çalan adamların kitapları. Yukardaki kitaplarda da birbirlerine atıflarda bulunuyorlar sık sık zaten. Bir bakin tabi goodreads den falan, ama bence psikolojinin hangi dalıyla ilgilendiğinizden bağımsız olarak yukarıdakiler üzerinde düşünülerek okunduğunda farklı bakış açıları sağlayacaktır.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (21.10.15 16:07:11 ~ 16:10:11) 
Yazmayı unutmuşum. Ben okumadım henüz ama Çiğdem Kağıtbaşı - Günümüzde İnsan ve İnsanlar'ı çok methetmişlerdi sosyal psikolojiyle ilgileniyorsanız.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (21.10.15 16:12:39) 
Stefan zweig


  • EasyTiger  (21.10.15 19:06:11) 
charles g. morris - psikolojiyi anlamak. 1. sınıfların başlangıç kitabı :)


  • panda  (22.10.15 08:41:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.