[]

aktarmali yurtdisi ucusu

turkiyeden almanya aktarmali fransa ucusu icin sadece fransa vizesi yeterli olur mu?
aktarmali ucuslarda bekleme yapilacak ulkeyle alakali sikintilar yasanir mi?



 
ikisi de şengen ülkesi, teoride almanya'da inip havaalanından çıkıp almanya'da konaklayıp fransa'ya devam edebilirsiniz.

şengen ülkesi olmasalar dahi aktarma durumunda sorun yaşamazsınız.
  • paltar yuyan masin  (21.10.15 13:31:47) 
vize şengense zaten sorun yok. şengen değilse havalimanından çıkmadığın sürece yine sorun yok..


  • nrmnm  (21.10.15 13:34:41) 
Almanya'da pasaport kontrolünden geçiyorsun. Sonrasında Fransa uçuşuna gidiyorsun. Dönüşün de aynı şekilde ise yine Almanya'da pasaport kontrolünden geçiyorsun.

Bir nevi iç hat uçuşu gibi oluyor Almanya-Fransa bacağı. Pasaportunda Fransa ile ilgili hiçbir damga vb. şey olmuyor.

Aynı rotayı Yunanistan schengeni ile yaptım. Bir sorun olmadı. Yalnız daha öncesinde vizede Yunanistan girişi vardı.
  • Sandeman  (21.10.15 14:12:16) 
almanya biraz pimpirikliydi o konuda şimdi özellikle göçmenlerden sonra iyice coşmuştur.

normalde şengen'in almanya değilse, o vize ile ilk olarak almanya'ya girmene izin vermiyor. ama sizinki transit olacağı için sorun yapmayabilirler. yunan vizesi alıp almanya'ya giden pek çok vatandaş mağdur oldu bu yüzden.

normalde transit vize almanız lazım. bence almanya büyükelçiliği konsolosluk şubesine yada başkonsolosluklarına telefon açın.
  • ayiadam  (21.10.15 15:07:55 ~ 15:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.