[]

ev sahibi kontratı yenilemedi evden çıkartabilir mi?

Selam duyuru,

kira zam zamanımız geldi, ev sahibinin vekili (evi kendisinden kiralamıştık) fahiş zam talep etti. evi tutarken artışla ilgili konuşulmamıştı, şimdi %30 oranında zam istedi. bu zammı yapamayacağımı, kontrat belgesinde yazan tefe-tüfe oranına göre yapacağımı söyledim. haliyle pek hoşnut olmadı.

kontrat zamanım doldu ancak yenileme yapmadık. 1 yıl boyunca elden veriyordum kirayı kontratı imzalatarak. ancak önümüzdeki aydan itibaren bankaya yatırmamı istedi. (zaten bu vekil en başından beri pek kontrata imza atmak istemiyordu, gerek yok bizde yanlış olmaz vs diyordu ama attırıyordum.)

bankaya yatıracağınız için elinizde dekont olacak imzaya gerek yok zaten dedi.

şimdi sormak istediğim şu; 1 yıl oturduk bu evde, kontratımız yenilenmedi. şimdi zamanında kirayı bankaya yatıracağım. ama ev sahibi kontrat olmadığı için evden çıkartabilir mi? ne yapmam gerekiyor?

 
tefe/tüfe belirtilen oranda zamla otomatik yenilenir.

bankadan yatıracak olman daha iyi olmuş.
  • ethros  (21.10.15 12:21:20) 
otomatik yenilenir 1

kira bildirimi yapmdıysa git şikayet et en az 8 bin tl ceza gelir
  • selman bulut  (21.10.15 12:29:05) 
borçlar kanunu 347 (1). maddenin emredici hükmüne göre, kiracı sözleşme süresinin bitiminden en az 15 gün önceden bildirimde bulunmadıkça sözleşme aynı koşullarla 1 yıl yenilenmiş sayılır. Kiraya veren, sözleşmenin süresinin bitimine dayanarak kiracıyı çıkaramaz.

Yani cevap hayır.
  • medusa  (21.10.15 12:52:31) 
hepinize teşekkürler :)


  • kelrapunzel  (21.10.15 13:39:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.