[]

Kalorifer açıkken motorun sesi değişmeye başladı

Merhaba arkadaşlar,

2010 model benzinli bir polo'ya sahibim. Havaların soğuması nedeniyle camlar buğu yapıyor diye ön cama ayarlı olarak kaloriferi çalıştırıyorum. Yalnız 2 gündür (2 gün önce cam suyu koymuştum sadece, başka bir şey yapmadım, belki kaputu sert kapatmış olabilirim bilmiyorum, araç tekniği konusunda fazla bilgisizim) motor sesi değişti. Baya baya farkedilir (boğulmaya yakın ama tam bir boğulma gibi de değil) ses geliyor. Aracımın 2 gün öncesinde böyle bir motor sesi olmadığına eminim.

En kısa sürede bir ustaya göstermek istiyorum ama sizlere de sormak istedim, bir fikriniz var mıdır neden olabileceğine dair.

 
1. buğu onleyici olarak calıstırdığınızda otomatik olarak klima devreye giriyor olabilir. klima kompresoru motoru baya zorlayan bir parca, motorun sesini değiştirir. üzerinde ac yazan (kar işareti de olabilir) düğmeye basarak fan acıkken klimayı acıp kapatarak sesin kompresor yükünden gelip gelmediğini anlamaya calısın. (arac dururken klima devreye girdiğinde aracın motor devri az da olsa artacaktır zaten)
1. havalandırma fanından geliyor olabilir, fan ayarlarını değiştirerek deneyin.

  • hacipsilo  (21.10.15 12:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.