[]

uydu alıcısı-türksat

arkadaşlar bizim anten turksat2a3a4a'ya ayarlı sanırım. yani d-smart kullanıyorduk daha önce onun anteni ve bütün kanalları çekiyor buradan turksattaki.

şimdi bu çanağın baktığı yönde hangi uydular vardır, alıcıya o uyduyu kursam da maçı izlesem diyorum akşam antenin yönüyle uğraşmadan?

tesekkurler

eutelsat
astra
e hellas
azerspace
galaxy
ses
intelsat
hispasat

 
tek çanakla birden fazla uydu izleyemezsiniz. ancak çanağa her uydu için yeni bir lnb (veya motorlu lnb) taktırarak izleyebilirsiniz.


  • lancelot du lac  (21.10.15 10:46:01) 
1 derece bile farkediyo, denildiği gibi motorlu olanlarından lazım.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (21.10.15 11:26:00) 
mesela azerspace uydusu 46 derece türksat 45 derecede ve çekmez. çanağın çeken lnb'sine yanına bi lnb bandlayıp azerspace uydusunu yakalamış insanlarımız var. motorlu lnb büyük nimet aslında.


  • protrek  (21.10.15 11:33:58) 
internette görmüştüm , bulunabilir mi bilmiyorum. 2'li veya 4'lü lnb yuvaları vardı. sanırım her biri belirli bir uyduya ayarlı. onlardan alınıp çanağa takılabilirse izlenebilir. ama mevcut şartlarda çanağın yönünü degistirmek lazım ; o da kolay değil. uğraşmak gerekiyor. en yakın azerspace var ; 4 derece daha doğuda.

eutelsat ile 30 derece fark var ; o da çekmez.
  • montauq  (21.10.15 12:21:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.