[]

Bir Kimseye İş Teklif Etmek

Bu arkadasimiz bir ogrenci ben de ogrenciyim. Bir is kurma cabasi icerisindeyiz ve endustriyel tasarimciya ihtiyac var. Bu konuya uygun birkac arkadas var. Bunlara kendilerini onemli hissettirmeden biz daha onemliyiz ama senin gibi birine de ihtiyacimiz var soylemini nasil olusturmaliyiz?




 
"bunlara kendilerini önemli hissettirmeden"

bu kafayla umarım kabul etmezler de işi, bence kendiniz olmanız yeterli bu havayı vermek için. doğal olun, onlar iticiliği hissedeceklerdir.

ps: insanlara kendilerini önemli hissettirerek asıl verimi alabilirsiniz.
  • cokponcik  (21.10.15 10:04:09 ~ 10:06:17) 
önemli hissedip hissetmemeleri sizin için bir faktör olmamalı. böyle bir iş var, sen yapar mısın diye direk sorun? net ve istekli bir yaparım yoksa, başka adaylar arayın.

günümüzde hiçkimse yaptığı işi tek yapabilen değil.

her çalışanın dişlinin bir parçası olduğunu unutmayın. önemli hissettirmek ile motive etmeyi birbirine karıştırmamanızda fayda var.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (21.10.15 10:24:31) 
"Biz boktan bir iş vereniz. Siz de aslında çok iyisiniz ama yetenekleriniz ve yapabilecekleriniz altında ezilmek istemediğimizden size uygun bir iş ilanını tam olarak ayarlayamadık. Eğer lütfedip bizim gibi köylü kurnazı iki kişiyle mesainizi geçirmek isterseniz lütfen bize ulaşın."


  • gunlerin kopegi  (21.10.15 10:25:06) 
denklemi önem/önemsizlik üzerine kurarsanız arkadaşınızdan da yukarda aldığınız tepkiyi alırsınız. iş hayatında bu kavramlar yerine patron/ortak/çalışan gibi kavramlar var.


  • dahili meddah  (21.10.15 10:29:07) 
daha i$i kurmadan battiniz hocam siz bu mentalite ile.
oyunu kuralina gore oynamakta fayda var. isi yapabilecek bir suru kisi vardir illaki arasan bulunur, ama bu arkadaslarinizi secmenizin sebebi vardir, onceden tanisiklik, muhabbetin iyi olmasi, anlasabilme; iletisim kuvvetligi yani genel olarak. bu yuzden sizin de isinize gelen bir cikar soz konusu olabilir, bu yuzden kisiler onemli faktorlerdir.

  • jedilance  (21.10.15 10:43:30) 
çok saf bir soru sormuş arkadaş.. kızmayın.. iş dünyası sonuçta.. sevgili seçmiyoruz..

cool olun.. arayacağınızı önceden diğer arkadaşlar vasıtası ile iletin..mail mesaj vs atmayın.. 1-2 gün sonra arayın.. şöyle bir iş için endüstriyel tasarımcıya ihtiyaç var.. ilgilenirseniz.. buluşup görüşelim diyin.. bir cafede (starbucks klasiktir) buluşup gerekli detayları anlatın.. ilgilenmez ise sakın konuşmanın devamını getirmeyin. teşekkürler diyip kapatın..çok kısa ve net konuşun.. iş ücret zaman mekan vs..

olay soğukkanlı olabilmekte yani..
  • dedim dedim de kime dedim  (21.10.15 11:48:46 ~ 11:49:30) 
Endüstriyel tasarımcıya ihtiyaç var demişsiniz yani bu işi siz yapamıyorsunuz ve bu kişiler yapabiliyor. Demek ki önemli bir iş yapıyorlar ve kendilerini önemli hissedebilirler. Az para vermek veya işe ortak etmemek istiyorsunuz anladığım kadarı ile. Eninde sonunda herkes yaptığı işi bilir ve emeğinin karşılığını ister, bu tür bir düşünceyle yaklaşılan bir ticari girişim eninde sonunda çıkmaza girer.


  • creepy  (21.10.15 13:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.