[]

bilgisayar tavsiyesi vol 131315

galyalı dostlarım bi bilgisayara ihtiyacım hasıl oldu. yani evdeki yetmiyor, işimi görmüyor artık. gelecek tavsiyelerinize göre bir şeyler alacağım. internetten baktım ama çok derin bir şeyler anlamadım. kafam karıştı biraz.

ben ne yaparım bilgisayarla, ödev yaparım. bol bol makale ararım, makale okurum, ekşisözlüke girerim, klasik basit internet işlemleri işte.

çok sıkılırsam flash oyun sitelerinden 6-9 yaş arası ya da ne denk gelirse artık oyun oynarım. onun dışında oyun oynanam. bir de agar.io oynarım arada bir.

derslerde de çok kullanırım ve prize bağlı bir hayat olsun istemiyorum. mesela bir konferans, seminer oluyor, priz derdi son derdim olsun istiyorum.

okulum şehir dışında her hafta dersler için gidip geliyorum. yani taşıması kolay olsun. ağır olmasın.

ssd ler çok iyiymiş diye duydum ama detayını bilmiyorum. genel olarak bilgisayarımda bulunan dosyalar. odicce dosyaları pdf epub benzeri olduğu için çok büyük hafızaya ihtiyacım yok.

ekran nasıl olmalı hiç bir fikrim yok ama oyun oynamadığım için büyük grafiklere ihtiyacım yok. ama film izlerim, arada dizi falan izlerim.

bütçem 2000 2500 arasında.

şu hem dokunmatik hem de klavyeli olanlar çok hoşuma gidiyor ama kullanışlılar mı onu bilmiyorum.

unutmadan spss falan da kullanıyorum.

 
ssd sonradan da takılabilir, spss'le ağır dosyalar kullanıyorsan iyi bir işlemci bak. ram de sonradan eklenebilir ama öyle bir niyet yoksa 8 iyi, 16'ya çıkartılabilir sonra.

eğer aynı ekranda çok iş yapmak gibi niyetin varsa çözünürlüğü en az full hd olsun, zaten diğer çözünürlükler çamur gibi.

işlemci vs. ne kadar güçlü olursa pil ömrü o kadar kısalır ama spss için de büyük dosyalarda iyi bir işlemci lazım bence.

neyse benim o fiyat için önerebileceğim lenovo markası. i7 işlemcili (ama u serisi) ve fena olmayan laptopları var. 2.5 kg civarı. ama ekran berbat. tn panel kullanmışlar ve renkler falan dandik.

spss demesen daha uygun fiyatlı ve hafif modeller var ama eğer büyük dosyalarla analiz yapıyorsan iyi bir işlemci ve ram kombinasyonu daha fazla iş görecektir. yok spss'de çok detaylı işlerin yoksa daha uygun modeller var.

dokunmatik bence alınabilecek en gereksiz icat şu aşamada. o tablet haline dönenlerde atom işlemci ve 2 gb ram var genelde, spss çalıştırır herhalde ama işkence olur.

ben de şu spss'e sarayım ya, eviews kesmiyor artık sanırım.
  • passion rules the game  (20.10.15 13:31:18 ~ 13:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.