[]

hristiyanlikta soyle bisey var mi?

dun sabaha karsi ruyamda gordum. metalden kule gibi birsey var. icinde spiral seklinde merdivenler var. duvar yok, disardan bakinca merdivenden yukari cikanlari gorebiliyoruz. sonra asagi iniyorlar. bu onlar icin bir nevi ayin gibi, ibadet gibi. yasli olanlar biraz daha yavas inip cikiyor. normalde daha seri yapilmasi gerek. ellerinde mesaleler var. bir de sanki ortacagdan kalma kapsonlu cuval bezinden giysileri vardi, emin degilim. ben de turist gibi bulunuyorum ortamda. oyle bir grup bunlari seyretmeye gelmisiz benim zorumla. hediyelik esya satan tezgahtan balik seklinde nazarlik aliyorum. bir arada hristiyanlikla/dinle ilgili bir tartisma/konusma geciyor arkadaslarla aramizda.

soru da su; hristiyanlikta boyle merdiven cikmali inmeli bir ibadet var miydi?


 
  • [silinmiş]  (20.10.15 09:57:57) 
@douchebag inme cikma icin mi ki bu?
mikibu hahahahaha

  • jimicik  (20.10.15 10:00:56) 
inip çıkılmıyorsa niye yapsınlar.

türk mü bunlar?
  • [silinmiş]  (20.10.15 10:07:46) 
yani bir ibadet tarzi olarak inme cikma var mi diye. yani kendine biraz eziyet etme gibi, efor harcayip tanriya yaklasma filan. ama bu iskoclarinki can kulesiymis.

Abernethy Round TowerAn unusual tower in Scotland

The round tower at Abernethy is one of only two such towers in Scotland. The other is at <Brechin>. Both are thought to have served as the bell tower for an adjacent church, as well as providing a secure place for members of the community and their treasured possessions in times of danger. Quite why or how Abernethy acquired its bell tower is a mystery.

The tower is approximately 22m high and 5m in diameter. It is believed to date from around AD 1100, judging by the decoration around the first-floor doorway and the four belfry windows. There was a church at Abernethy from at least the 7th century. This soon became the episcopal centre of the Pictish church but during the 12th century lost its place in the ecclesiastical hierarchy to St Andrews. The bell dates to 1782 and the clock to 1868. The tower still functions as the bell tower for the present parish church.
  • jimicik  (20.10.15 10:17:46) 
en.wikipedia.org

geldi aklıma.
  • kta  (20.10.15 11:40:17 ~ 11:40:32) 
@kta gibi evet


  • jimicik  (20.10.15 11:51:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.