[]

Evimde inanilmaz nem var? Ne yapmaliyim?

Merhabalar,

1+1 bir ev tuttum bu sene. Surekli dustan ve yemekten sonra evin icinde nem artiyor. Yaz aylarinda sabahtan aksama kadar pencereler acik kaliyordu ve problem nispeten azaliyordu ama kisa dogru pencereyi kapattigimda nem yuzunden ciddi sikintilar yasamaya basladim. Elbiselerim kurumuyor evde kuf kokusu oluyor vs.

Daha dikkatli bicimde banyoyu ve yattigim odanin kapisini kapatacagim. Tam miktari ogrenmek icin bir nem olcer siparis ettim. Ev sahibinin bu konu hakkindaki yukumlulugu nedir acaba?

 
giriş katı mı? binanın yanı boş arsa mı? drenaj yaptırmak icap ediyor olabilir. yükümlülüğü olduğunu sanmam, varsa da yaptırmak zor zira tüm binayı alakadar eden masraflı bir iş.


  • tiny penny  (20.10.15 08:43:29) 
Sağlığın için de çok zararlı. Değiştir evi.


  • 1adam  (20.10.15 08:43:53) 
Ev sahibini bilemem ama nem alıcı cihazlar var. Onlardan alabilirsin.


  • sutlu nescafe  (20.10.15 08:48:43) 
nem alıcı cihazlar sağlığına fayda edebilir ama duvarlardaki rutubetin önünü almak çok zor ancak köklü bir çözümle olur.


  • tiny penny  (20.10.15 08:57:48) 
2 yıl kadar bir süre benzer bir evde yaşadım. öyle ki, kapının arkasındaki askıya asılı bıraktığım deri ceketim küflenmişti. evet, bildiğin deri ceket yeşil küf olmuştu. balkonumuz da yoktu, kurusun diye salona serdiğimiz çamaşırlar 4 günde falan kuruyordu. nası dayandık o evde boşver:)

sorunu ise temelden çözemezsin, zira çözmek için basitçe evi yıkıp baştan yapmak gerekiyor. kısa vadede çözümün nem alıcı tabletler. aha şunlar: www.hepsiburada.com

uzun vadede ise evi değiştirmekten başka şansın yok.
  • hypervaskulerdondurucu  (20.10.15 10:14:55) 
evi değiştirmek, nem alıcı cihazlar +1
ayrıca, leonardit bulabilirsen çok iyi nem alıyor. kedi kumlarında da var. bebek bezlerinde de kullanılıyor. yerli malı olduğu için fiyatları da uygun.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.10.15 10:26:32) 
nem alici granül. uhu marka kullaniyorum, oldukca yararini görüyorum.


  • aynadakiyabanci  (20.10.15 10:37:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.