[]

ıvır zıvır eşya bağımlılığı

fena kazandırmayan bir işim var. ortalama üstü diyelim. elime geçen paranın büyük bir kısmını bir milyoncu denilen sitelerden abuk subuk şeylere yatırıyorum. yani küçük hobi aletleri, gadget'lar vs. ha çoğunu kullanıyorum o ayrı. bazen çok garip zamanlarda bunlara ihtiyacım oluyor.

fakat konu üstüme başıma alınacak giyeceklere gelince o paraya kıyamıyorum. yani pis değilim ama giyecek çeşitim az. 15 gömlek, 20 tshirt, 3 kot pantolon, 3 kumaş pantolon ve 4 canvas pantolunum var. bir kaç tip polar mont ile tüm hayatımı idame ettiriyorum.

konu şu ki, diğer insanlara bakıyorum, özellikle erkek hemcinslerim de dahil sürekli kıyafet ve ayakkabı alıyorlar. sezonlarda indirim takip etmeleri falan.

ben bunu yapamıyorum. kıyafeti pek umursamıyorum ama nedense hep aynı şeyleri giymek doğru değilmiş gibi geliyor. başkalarını benim ne giydiğime takılıyor olabilir mi? siz konu kıyafet olunca neler yapıyorsunuz? dolabınızda neler var? yetersiz geliyor mu?

 
bence sorun paranın toptan olmasında. yani x ürününü bir milyoncudan 5 liraya alırken gidipte colinsten bir gömlek alıp 60/70 lira vermek koyuyor olabilir. bence bir ay kadar alışveriş yapma bu sitelerden. ay sonunda elinde kalan parayı kıyafete yatır. ayrıca dolabında iyiymiş yani daha ne olsun :D


  • yamuklu sucurta  (19.10.15 23:30:34) 
aynı dert bende de var.


  • rosencruz  (19.10.15 23:30:58) 
1- sondan ikinci cümlen düşük kontrol et.
2- 15 gömlek 20 tişört birkaç montun var ve kıymamış mı oluyorsun yani?
3- takıyorsa ne olacak?
4- biz neyi ne yapıyoruz? ne sordun burada?

babamı bildim bileli yazı 2 tişört kışı 2 gömlekle geçirir ve böyle tipleri görünce yazma ihtiyacı hissederim kusura bakmayın.
  • diffarensiyel  (19.10.15 23:34:41) 
@diffarensiyel;

1-) düzelttim.
2-) 6-7 yıldır dolabımda olanlar bunlar. genelde ailem veya nişanlım kıyafet alıyor hala. "gideyim biraz kıyafet alayım" demedim hiç.
3-) takıyorsa bir şey olmayacak. böyle düşünenler var mıdır? "hep aynı şeyleri giyiyor bu" gibi.
4-) soruyu düzelttim.

baban öyle olabilir ama devir biraz değişti. üzerine giydiklerinin önemi arttı gibi geliyor bana. bana kalsa hiç umrumda değil ama iş yerinde yönetici pozisyonunda olduğum için insanların bakış açısı biraz önemli. değil mi yoksa?
  • zam sampiyonu domates  (19.10.15 23:40:21 ~ 23:40:52) 
zevk meselesi.

ben de kıyafete ona buna para vermem. ihtiyaçlarım doğrultusunda alırım. 7-8 yıllık kıyafetlerim var ve arkadaşlarım bu konuda beni eleştirir ama umrumda değil.

kıyafete para vermem ancak teknolojiye para harcarım ben de. önümüzdeki günler de 3 bin liraya fotoğraf makinesi alıcam mesela.

maddi gelirin iyi, iyi kötü bir hobin var aynen devam. dert edecek bir durum yok.
  • halitkin  (19.10.15 23:57:24) 
Bence baya normalsin


  • selamun aleykum kitty  (20.10.15 00:12:12) 
Eline geçen paranın büyük bir kısmını bu tür şeylere harcıyorsan bence sıkıntı var demektir. Neylen alışveriş yapıyorsan o yolu bloke et. Kredi kartın varsa, limitini düşür, hatta yapabiliyorsan iptal et. Nakit harcıyorsan cebinde fazla nakit para harcama...

Ben harcadığım hiçbir paraya acımam. Ama elektronik, kıyafete ve ayakkabıya verdiğim paraya hiç acımam. Ama bir yerden sonra kendini dizginlemek lazım.
  • battal gemalmaz  (20.10.15 00:17:35) 
15 gömlek 20 tişörtüm falan yok diyeceksin sandım da maşallah. Gayet de harcıyorsun abi. Siyahlar içinde gezinen bir adamım ben, uzun kollu kısa kollu armalı armasız normal kesim slim fit falan derken 4-5 tane gömlek yetiyor bana. Pantolon desen yazlık kanvas kışlık kanvas.

He ama ıvır zıvır konusunda tamamen savunmasızım. Bilerek dx'e girmiyorum. Girsem 1 milyoncuya girip sepeti dolduran teyzeler gibi olucam. 50 cent 1,5 dolar 90 cent derken 60 doları kaptırmışlığım var vaktinde. Allahtan 2 liradan azdı o zamanlar dolar...
  • gunde 3 litre kola icen adam  (20.10.15 00:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.