[]

müze

Bir müzeden beklentileriniz nelerdir?
Ne olsa beğenirdiniz?


edit: daha çok müzenin içeriğiyle alakalı, mimari yapısı, verilen hizmet, içerik düzenleme vs..

 
Çay falan ikram etseler süper olurdu.


  • angelus  (19.10.15 22:07:50) 
isiklandirmasi efsane olmali.
sadece vitrinler degil, duvarlar da o bolumdeki temaya gore duzenlenmeli mesela.
eserlerle ilgili tek tuk cumleler degil daha cok bilgi olsun.
ya da ekstradan her eserin onunde bi qr kodu olsun isteyen uzun uzun okusun bilgilensin.
boyle bisi var mi bilmiyorum da boyle bi izleme odasi gibi bisi olsun, belgeseller olsun oradaki eserlerle ilgili.
  • chaotic good  (19.10.15 22:19:45 ~ 22:20:53) 
direk olay yerinde kurulmalı, mesela bi kazı yapılmış bir şey bulunmuş, orası müzeye çevrilmeli.


  • kaledekiyalnizlik  (19.10.15 22:30:31) 
cam ardında eser sergilemekten çok, daha interaktif hale getirilebilir.


  • black sabahat  (19.10.15 22:31:44) 
ışıklandırma +1. özellikle doğal ışığın kullanımı beni etkiliyor kesinlikle.

bunun dışında "deneyim tasarımı" önemli. yani daha müzenin dışındayken (bahçe olabilir, hemen önü olabilir) içeriğiyle veya tarzıyla ilgili ipuçlarını almak isterim örneğin. broşür, kitapçık, müze planı da iyi tasarlanmalı. plan nerede ne olduğunu net bir şekilde göstermeli. akustik de bir parçası bu arada benim için bu deneyimin. yani insanlar konuşuyor olabilir ama bu hangi noktada mimari yüzünden gürültüye dönüşüyor, önemli.

bir de kutu kutu odalar, duvar duvar eserler hissi değil de, her salonun gerçekten o salonun içeriğine, vermek istediği mesaja/bilgiye göre düzenlenmesi hoş olur.

son olarak artık engelliler için de ilgili düzenlemelerin yapılması elzem. yapılmış olsun diye değil. engelli olmamama rağmen dikkat ediyorum mutlaka rampa ve asansör var mı diye örneğin.

qr kod fikri de iyiymiş bu arada.
  • fotrsapka  (19.10.15 22:34:38 ~ 22:35:30) 
mimari
dönemle ilgili animasyon/video vs.
tarihsel sureci kısa videolarla anlatma(hani şu hızlı hızlı akan videolar var ya mö.1200 den başlayan)
doneme ait temsili kostümler-vikinglerse viking şapkası, mevlanaysa kavuk gibi
tuvaletleri güzel olsun bir de
  • fallopian  (19.10.15 23:04:12) 
sergilenen eserlerin çok küçük replikalarının mümkün olan en ucuza bol bol satıldığı sürümden kazanan bir müzeye ben bayılırım. müzede bakıp fotoğraf çekmek beni kesmiyor çünkü, bazı şeyleri alıp evime götürmek istiyorum.


  • feel the blanks  (20.10.15 03:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.