[]

Photoshop Sorusu

Elimde şöyle bir (git: www.iconeasy.com ) bir görsel var. Bu görseli yüksek çözünürlüklü hale getirmek istiyorum ama bu imkansız. Çünkü görseli arattığımda en fazla 400x400 çözünürlüğünü görüyorum. Bunu amatör bir şekilde büyütmek için Pen Tool kullanarak vektörel (ya da her neyse) çizim mi yapmam lazım Photoshop üzerinde? Görselin hatlarını Pen Tool ile çizip sonucu büyütüp boyamalara geçme meselesi. Bir de ufak çapta modifikasyon yapacağım. Tavsiyeleriniz nedir? Bu arada sorum, böyle küçük çaplı ikonları falan büyütmek üzerine.
Teşekkürler.



 
(bkz: vector magic) diyorum.. malum aramalarla bulursun.
bununla vektöre çevirin, ufak modifikasyonları sonra yapın. vektöre çevirmek için uğraşmayın pen tool'la falan..

  • hayal bilgisi  (19.10.15 16:59:40) 
Ps ile vektör dosya oluşturamazsın. Sadece vektörel çizgiler içeren raster imajlar oluşturabilirsin ki boyutunu büyüttüğün zaman kalite kaybı olur. illustrator ile çizersen yani eps, ai vb. vektör formatları kullanırsan çözünürlük kaybı yaşamadan istediğin boyutta kullanabilirsin.
Bu şekilde çok görsel üzerinde çalışacaksan illustrator (ya da başka bir vektörel çizim programı) kullanırsan daha iyi olur.

  • battal gemalmaz  (19.10.15 17:01:11) 
yaptım ben. e-mail adresini yolla atayım


  • reso aga  (19.10.15 17:36:01) 
  • reso aga  (19.10.15 18:17:47) 
Mevcut ikon için çözümün kesinlikle vektörize etmek. Ancak genel anlamda ne yapabilirim diye de sormuşsun. O kısımda yardımcı olmaya çalışayım.

Vektöre çevirme konusunda en iyisi (hayal bilgisine +1'imle) vektor magic.
Editör olarak da, ps ile vektör çalışılmaz. Hatta küçük görsel çalışmayı da tavsiye etmem. yıl 2015 halen resampling özürü olan ve adam gibi png işleyemeyen, jpg'de full re-encode yapan kazma bir yazılım. Baştan unut gitsin derim. milyon fonksiyonu var ama netice kalitesi retouch tool tadında.

ai pişmanlıktır. blair cadısını sinemada izlemek gibi. zamanına acırsın, yarısında bırakıp gitmek istersin ama salon da müsait değildir :)

eğer işin hep ikonlarla ise hiç düşünme Inkscape'e giriş. Başka da bir tool'a ihtiyacın yok. ücretli paketlerle neredeyse aynı yetenekte. İdeal formatın svg ve bolca bulmak için kısayolun bu (git: goo.gl) Sadece SVG arar.

hem raster hem vektör çalışıyorum ve büyük ölçekle de işim oluyor dersen, hem vektör hem raster'da photoline duble tatmin edecektir. ücretlidir. format desteği de muhteşemdir. hemen hemen her türlü dosyayı alıp işleyebilirsin. ancak kullanımı alışkanlık ister. ilk bakışta alışamayabilirsin. yakışıklı değildir ancak her şeyi usulüne uygun yapar ve deforme etmez. alman disiplini diyelim ;)
  • casa  (19.10.15 18:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.