[]

Dublaj / Radyo

çevremdeki insanlar ses tonumun güzel olduğunu söylüyorlar. 1.5 yıl da okulun radyosunda (kocaeli üniversitesi radyo ki) program yaptım, diksiyon hocası "uzun uzun dinlenesi bir ses tonun var" minvalinde bir şeyler söylemişti. sesimi düzgün kullanamadığıma eminim, bunları yazarken de bir yandan utanıyorum biraz, yani bütün bu kendini övme olayı falan... her neyse, halkla ilişkiler mezunuyum, yeni mezunum, iş aramaya başlamadıma ama bir şekilde para kazanmaya başlamam şart, biraz acil bir durum. neyse, detay öğrenmek isteyen olursa mesaj atabilir.

bu tür işleri nasıl yapabilirim, nasıl girebilirim? dublaj eğitimim yok, nasıl alabilirim? bir radyoda çalışmaya nasıl başlayabilirim? para lazım demiş miydim?

edit: ses kaydı yükleyebileceğim bir yer biliyorsanız oraya bi kayıt atabilirim.

edit: özensiz* bir ses kaydı için şurası denenebilir, oldu mu bilmiyorum hightailspaces.com

 
Bu isten medet umma derim. Zatrn bir suru var seslendirme yapanlar onlar da pek para kazanmiyor. Bu isten para kazanabilebler Sungun babacan gibiler. Hele radyodan hic kazanamazsin. Moral bozmak istemem ama bosuna umitlenmeyesin diye simdiden soyleyeyim dedim.


  • stavro  (19.10.15 11:29:11) 
İstanbul'da mısın? İşlerini beğendiğin bir ajansa kaydolabilirsin. Genelde bir çok kast ajansında dublaj için de birilerini arıyorlar. Bununla birlikte, dublaj eğitimi de aynı şekilde veren yerler var. Ancak referans olacak kadar bilgim yok hiçbiri hakkında.

Para kazanırsın bu arada.. Ama "acilen" olması için gerçekten çooook şanslı olman gerekir.
  • lcha  (19.10.15 11:30:10 ~ 11:31:31) 
bildiğim kadarıyla sertifika falan alıyorlar üç dört aylık kurslarla... sonrasında seslendirme ajanslarına falan başvuruluyor. sesiniz güzel bence de. Olumlu bir eleştiri olarak söylüyorum tikican aksanına sahip olmanız diksiyon kursu almanız kesinlikle şart kılıyor. Zaten meşhur dublajcılardan müteşekkil hocaların kurslarında da bu dersler veriliyor. Eh tabi biraz para lazım öncesinde onun için de. Yani acil ve ücretsiz olmaz bu iş gibi...


  • istanbul beyefendisi  (19.10.15 11:43:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.