[]

Ses Eğitimi?

Benim konuşurken ay ne kadar ince ya da kalın demeyeceğiniz, ne kadarr berbat ya da vaay ne kadar güzel de demeyeceğiniz normal bir sesim var. Lakin bu ses, şarkı söylerken adeta bir karga :(

Bunu düzeltmek için, bir Adele olamasam da en azından detonesiz şarkı söyleyebilmeyi öğrenmek için yapılması gereken şey şan dersi almak mı? 25 yaşından sonra sesi bu şekilde eğitebilmek mümkün mü? Bu soruların cevabı evetse, İstanbul'da önerebileceğiniz birileri var mı?


 
kulak egzersizleri yapmanız lazım önce detone olmamanın ilk şartı çünkü bir müzik kulağına sahip olmak. yoksa ses renginizin bir önemi yok. müzik kulağı olan amatör bile olsa müzikle ilgilenen en azından bir enstruman çalan birisine sorun bakalım önce müzik kulağınız var mı? ondan sonra bir daha konuşuruz.


  • herospower  (19.10.15 09:56:57 ~ 09:57:26) 
  • [silinmiş]  (19.10.15 10:01:19) 
Herospower, birkaç sene piyano çaldım. Çocukken bir müddet gitar da öğrendim. Bunları daha sonra ilgimi çekmedikleri için bıraktım (spor daha ağır basıyordu) ve öyle kaldılar. Bu hocalar müzik kulağımın iyi, ses aralığımın da geniş olduğunu söylüyorlardı ancak bende konsantrasyon sıfır, umursamıyorum ve kendimi dinlemiyorum. Bununla bir ilgisi var mıdır acaba?


  • pandispanya  (19.10.15 10:02:09) 
@douchebag: çok teşekkürler. ben biraz şeyden utanıyorum: kızım biz konservatuvara hazırlananları eğitiyoruz, sen bu sesle direkt başka sanat dallarına yönel en iyisi demesinler? :D öyle olmuyor değil mi? isteyen herkese en azından bi denerler? :/


  • pandispanya  (19.10.15 10:05:44) 
müzik kulağı varsa süper. o zaman bol bol egzersiz :)) yani bu tip kursların amacı para kazanmak olduğu için zaten dilediğiniz şeyi söyleyebilirsiniz benim derdim bu buraya bu yüzden geldim konservatuvara girmicem tabii ama şarkı söylemek istiyorum arkadaş sesimi eğitmek istiyorum dediğinizde size yardımcı olurlar. bu konuda bol bol kendi kendinize şarkı söyleyin ama kendinizi dinleyin sadece sözler falan değil sesin çıkışını falan notalara dikkat edin. müzik tamamen disiplin işidir hocası da en iyi sizsinizdir.


  • herospower  (19.10.15 10:08:19) 
tabii ki de denerler. parayı basınca, sen bizim bakkaldaki çokonatı iyi yiyemiyorsun yüzün gözün çikolata oluyor diye satmayanı, başka bakkala göndereni hiç görmedim.


  • [silinmiş]  (19.10.15 10:17:05) 
Sen aklini mi kacirdin? Piyano calip da birakilir mi?


  • stavro  (19.10.15 11:22:11) 
stavro, küçüktüm ne bileyim :/ 10-15 yaşları arasında olan şeyler bunlar :( Basketbol, ter, adrenalin filan bunlar daha cazip geldi :D Du bakayım bu saatten sonra oluyorsa düzelteceğim bir şeyleri :p


  • pandispanya  (19.10.15 11:26:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.