[]

kışın rusya

ocak sonu şubatın ilk haftası gibi st petersburg nasıl olur ? o dönemde bölgeye yakın biryerde zaman geçirmiş olanlarda fikrini söyleyebilir, kesinlikle akşam şöle biramı votkamı alayım gezintiye çıkayım havası yok mu götüm mü donar ?




 
türkiye'nin soğuğu kadar yüzüne yüzüne vurmuyor. normalde istanbulda elleri ayakları hiç ısınmayan biri olarak, petersburg'da hiç öyle üşüdüğümü hatırlamıyorum.

ama tabi dışarıya çıkayım, şöyle bir tozayım, içeyim havası da yok. ne kadar buradaki gibi esmese de -25 ortalaması olan bir yerden bahsediyoruz. mekanlar arası üşümeden gider gelirsin ama dışarıda takılamazsın.

ayrıca şehirden çok uzaklaşma. şehrin dışında kalan petergof, pushkin gibi yerlerde geberirsin soğuktan. hissedilen sıcaklık şehir dışında daha da düşüyor.
  • lesmiserables  (19.10.15 01:28:44 ~ 01:30:50) 
peki, mekanlar nasıl ? en kara kış dönemde bile merkezde gece klüpleri hareketli mi ?


  • docrivers  (19.10.15 01:40:14) 
sanırım ben şubat sonunda gitmiştim. öyle çok sert bir havası yoktu. yeterli donanımla gidince dışarıda idare edebiliyorsun, götün donmuyor. ama öyle dışarıda gezerken votkamı yudumlarım gibi bir havası yok. hemen kendini kapalı alana atmaya çalışıyorsun.

kış diye klüpler boşalmaz:) ama gitmeden iyi araştırmak lazım, yoksa soğukta hmms burası da kapalıymış diye dakikalarca dolaşmak zorunda kalabilirsin. malum şehir büyük. ha diyince başka klüp karşına çıkmıyor.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (19.10.15 01:51:58) 
geçen hafta Moskova'daydım, hala burnumu siliyorum, kar ve dolu yağıyordu, ciğerlerim döküldü. birkaç yıl evvel şubat ayında gitmiştim, bütün gün tek bir sigara için bile dışarı çıkamamıştım ki günde bir pakete yakın içerim.


  • tiny penny  (19.10.15 08:33:08) 
ağustos ayında bile göt donduracak soğuklar oluyor. biz gene şanslıydık ilk 2-3 gün soğuktu. sonraki günler hava sıcaktı. kışın ne kadar soğuk olacağını hayal edemiyorum. sibiryaya gider gibi giyinin.

mekanlar cuma, cumartesi günü çok kalabalık. pazar ölü olur. bir de hafta ortası çarşamba hareketli olur.

st petersbug milyon tane takılacak yer var. yerel insanın bildiği sağlam mekanlar var. orda yaşayan bi arkadaşım olduğu için ben şanslıydım.
gene de dumskaya barlar bölgesinde takılın. fidel iyi, soul kitchen iyi.
estrada club var. oranın en lüks yeri. girmek biraz zor. üstün başın iyi olacak. ayakkabı çok önemli. resmi spor ayakkabın olsun. yoksa sittin sene almazlar. gidince görürsün. :)
  • widee  (19.10.15 09:24:10) 
biz yılbaşında moskova'da olacağız. oradaki arkadaşlarım "iyi hazırlanın :)" dedi.


  • sanxis  (19.10.15 10:16:25) 
ya kalın giyinmek mesele değilde işte aşırı kansız biriyim ben, istanbulun kışında bile mosmor olurum bakalım ne yapacağım orada, mekanlar hareketli olduğu sürece sorun yok ya vodka ısıtır beni


  • docrivers  (19.10.15 23:23:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.