[]

Mutlu evliliği olanlar; sırrınız ne?

Bugün bir film izledim, tüm ilişkileri sorgular moda girdim :D

Ben evli değilim, öyle bir durumda da değilim fakat mutlu evliliği olan arkadaşların altın önerilerini merak ediyorum. Sevgi, saygı, anlayış, bla bla. Tamam. Ama nedir evliliğinizi güzel kılan?

Mesela ortak yönün çok olması önemli bir kriter mi? Ya da "personal space" dediğimiz kavram mı? Nedir?

 
Sabır ve saygı bana göre.


  • physcos physcos  (18.10.15 19:51:12) 
Esimle pek ortak yonumuz yok. Farkli zevklerimizi ayni anda yapiyoruz (mesela ben film falan izlerken o mac izliyo). Arada onemli maclari ben izliyorum onla beraber o da benle film izliyo arada.

Evlendikten sonra ortak zevk gelistirdik :) simdi ikimiz de kosuyoruz (gerci o benden daha cok seviyo ama neyse). Bu nedenle kosu alisverisi, yarislari vs baya vakit gecirmis oluyoruz. Candy crush'i da beraber oynuyoruz ahahaha

Ama esas onemli olan sanirim belli basli seylerde ayni fikirde olmamiz. Dunyaya bakis acimiz epey benzer. Maddi gorusumuz ayni kapiya cikiyor (o harcamayi sevmiyor ben kazanmayi seviyorum :p). Cocukla alakali buyutme olaylarinda ayni fikirdeyiz. Benim uzman oldugum konularda benim sozum, onun uzman oldugu konularda onun sozu gecer, bu konuda tartismayiz bile

Ama en en en onemlisi birbirimizi cok sevmemiz, beraber vakit gecirmekten zevk almamiz
  • la noix  (18.10.15 19:51:39) 
İlk olarak saygı çok önemli. Saydıdan sonra sevgi geliyor doğal olarak. Eğer müsaitsen şu yazıyı okumanı tavsiye ederim.

tr-tr.facebook.com
  • kya  (18.10.15 19:57:10) 
başka mutlu evli yok mu aramızda yahu?


  • dessy  (18.10.15 20:42:25) 
sabır sabır sabır


  • sta  (18.10.15 20:52:48) 
he bir de empati şart. ayrıca saygılı olmak lazım.


  • sta  (18.10.15 20:53:23) 
Tamam, saygı, sevgi, sabır, bunlar şart.

Ama nedir evliliğinizi güzel kılan?
  • dessy  (18.10.15 21:02:18) 
(bkz: #32962437)
sevgi saygı güven diyenlerin mutluluk nedir bir fikirleri bile olduğunu sanmıyorum.

  • a r a m i s  (18.10.15 21:06:19) 
krem peynir, ne güzel, maşallah!

bu kadar neredeyse mükemmel bir evliliği/ilişkiyi senin ve eşinin hangi karakterlerine borçlusun mesela?
  • dessy  (18.10.15 21:37:28) 
birbirimizin çok iyi arkadaşıyız. birlikte her şeye gülebiliyoruz, geyik yapabiliyoruz. devamlı birlikte gülme modundayız zaten evde. en önemlisi bu.


eşimle gelecek beklentilerimiz pek aynı değil. bu aramızı açabiliyor bazen. ama tekrar buluşabiliyoruz, nedeni de bence iyi arkadaş olmamız.


evliliği iyi yapan şeyler senin ailen benim ailem olayı olmamalı. artık birbirinin ailesi olduğunu unutmamalı çiftler. biz daha bu aşamaya gelemedik. türk aile yapıları falan filan. eşimin kız kardeşi bana ablammış gibi konuşunca (aynı yaştayız) saçlarım şöyle diken diken oluyo, bir şey de diyemiyorum. eşime söyleyecek oldum, benim ailem benim kardeşim kardeşim kardeşim diye bi başlıyo ki kendimi hiç onunla evlenmiş, onun eşi olmamış gibi hissettim, kocaman bi aile duvarı var göklere uzanan, orayı geçemezsin.
benim ailem, senin ailen olmamalı yani.


ten uyumu olmalı diyorlar, yatak falan. bilmiyorum tecrübem yetmiyor buna.
  • sayns  (18.10.15 21:37:35 ~ 21:38:12) 
Aynı frekans ne demek?


  • dessy  (18.10.15 21:44:22) 
Tam @krem peynirin anlattığı gibi bir evliliğim vardı. Belki daha bile güzel adam işyerinde biriyle aldatıyomuş beni bu kadar güzel yaşarken. Neyse 5 yılın sonunda boşandık o kadınla evlendi.
Mükemmel evlilik yoktur bence.

  • ayhsegul  (18.10.15 23:15:14) 
ayshegul noktayi koydu, bu isin sirri yok arkadaslar dagilabiliriz.


  • chaotic good  (18.10.15 23:19:57) 
- cinsel çekim
- personal space, evet
- ortak yön değil, ortak payda
- sevgi, şefkat

sabır falan yazanlar, sabretmek zorunda olduğun evlilik nasıl bir evliliktir?
  • [silinmiş]  (18.10.15 23:20:49) 
Ben ve eşim mutluyuz.Şöyle bir bakınca
1) ten uyumu
2) Fiziksel olarak birbirimizi karşılıklı beğeniyoruz.
3)Maddi sıkıntı çekmedik henüz.Belki çeksek farklı sorunlar ortaya çıkardı ama ikimizin de maddiyatla ilgili çok büyük hayali yok.
4) Ailelerimiz bize hiç karışmıyor.kafamıza göre takılıyoruz.Sanki hiç yoklar.
5) En ufak tartışmada limoni olunursa araya gece girmeden konu hakkında konuşur ve çözeriz.
6)Birbirimizi gereksiz kıskançlıklarla asla sıkmayız.Erkek arkadaşlarımla yurt dışına tatile giderim her yıl 2-3 defa. O da arkadaşının şehir dışında yazlığına vs. gider kız arkadaşlarıyla.Birbirimizi fazla boğmayız yani.
7)En büyük keyfimiz birlikte dizi izlemek.Dizi zevklerimiz uyar ama film zevklerimiz hiç uymaz.O günümüz Hollywood filmlerini çok sever.Tarkovsky,Fellini,Bergman filmlerini bulup izleyelim dediğimde genelde burun kıvırır.En büyük tartışmamız bu.Geçen 8(1/2)filmini izlerken yediğim lafı hayatımda yememişimdir film zevki anlamında.Allahtan çok güzel diziler var da beraber izliyoruz.
8) Bir de eşimin ayrı arabası var söylemesi ayıptır.Erkekler için büyük bir özgürlük eşinin istediğinde istediği yere gidebilmesi.Her evli erkeğe tavsiyemdir eşinizin mutlaka arabası olsun.
  • turkuaz  (19.10.15 00:01:30 ~ 00:02:38) 
monotonluktan çıkar hayatını. maddi gücünle orantı olarak degişik mekanlarda yeme vs. haftasonu mutlaka biryerlerde vakit geçirin. mesela termosa çay koy üsküdar sahilinde beraber için, yada kısa bir piknik sepeti ile gülhane kuzguncuk yada fethipaşa korusunda pazar sabah kahvaltısı vs. illa paralı ve pahalı aktivite gerekmez. ortak arkadaşlarla aktivite. bunların yanında birazda bireysel olarak kendinizi rahat bırakın çifte kumrular gibi her naneyi beraber yemeyin. erkek erkege kız kıza takılın arada.


  • Fritz-X  (19.10.15 00:10:16) 
turkuaz, krem peyniri, kaç senelik evlisiniz arkadaşlar? Merak ettim :)


  • dessy  (19.10.15 09:58:46) 
@dessy benim evlilğimi beğenmedin mi ya :P bana niye sormuyosun :P


  • la noix  (19.10.15 10:05:22) 
@la noix :D :D :D Anacım son yorumlara takılmışım, çok pardon, sen de yaz lütfen!


  • dessy  (19.10.15 10:23:58) 
2011'den beri beraberiz, 2 senedir de evliyiz. 1.5 sene aramızda 4000 km vardı. allahın her günü skype'tan konuştuk bu dönemde


  • la noix  (19.10.15 12:35:06) 
3 senelik evlilik


  • turkuaz  (19.10.15 12:39:08) 
birbirini sevmek yeterli diyeceğim ama ikide bir kavga edip napıyım seviyorum ayrılamam diyen insanları gördüğüm için sevgi dediğimiz şey herkes için aynı değil sanırım diyorum. hesap kitap yapmadan, egoları çarpıştırmadan beraber sadece mutlu olabilmek sanırım. evliliğim heycanlı ya da güzel olsun diye hiç çaba sarf etmiyorum, o da öyle.

biraz kişilik özellikleri de önemli gibi. bazıları var kiminle olursa olsun mutlu olamayacak. iki dünya görüşleri benzer samimi insan bir araya geldiğinde mutlu olmamak için bir sabep yok bence.
  • cilekli krep  (27.11.15 18:34:34) 
valla burda anlatılanlarda bahsedilen karşı tarafa göre durum öyle olmayabilir. yani bi taraf seviyor, diğer taraf başka bi şey için katlanıyor olabilir. seks para sosyal statü olabilir. sonuçta insan öğrenebilen bir canlı. erkekler de zamanla bir ilişkiyi taklit edebilir hale gelebiliyorlar. burda kocamla çok mutluyum diyen birinin kocası, şu anda tuvalette açtığı sahte facebook hesabından kız düşürmeye çalışıyor olabilir. seks ve diğer şeyler iyiyse ve kendisine iyi davranılıyorsa kadınlar çok kurcalamıyor. aldatılıyor olsalar bile görmek istemiyorlar.


  • kaledekiyalnizlik  (27.11.15 18:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.