[]

muhabbet kuşum kusmuş ne yapmak gerekir?

ben yoktum ama annemin dediğine göre sadece yem çıkarmış ağzından, değişik renkte bir şey çıkarmamış sanırım. 1-2 saat kafasını arkaya gömüp uyumuş. camı açıyorduk üstten, soğuğu yedi de hasta mı oldu acaba? şu an, önceki günler yere dökmüş olduğu bir sürü yemin içinden yem seçip karnını doyuruyor.

ne yapmam lazım? veterinere gitmek gerekir mi?

edit: 10-15 dakikadır yiyor he. iyileşti mi acaba? yemekten sonra uykuya geçti yine.

 
kusma olayı genelde normal bir şey, başka bir kuş daha varsa yanında ona kur yapıyor olabilir. hasta olduğunda şüpheleniyorsanız ayakları soğuk mu ona bakın bir de dışkısı cıvıksa, halsizse filan üşüttü demektir. bir de kuş kumuna bakın, kuş kumu azsa da kusabilir.


  • dust in the wind  (18.10.15 17:25:44) 
Ayaklarina baktim soguk degil normal gibi ama halsiz yani. Baska kuş yok. Kuş kumu da kabın yarısında. Diskisi da ara yesil ve civik oluyordu ama bugün nasil yapmis anlayamadim.


  • oymak beyi  (18.10.15 17:42:57) 
şunu bir izleyebilirsiniz

www.uzmantv.com

bu arada kuşlar genelde kursaktan geri çıkarır düzenli yapabilirler yani bunu, bazen aynayla falan oynarken yapar, sizinle oynarken falan da yapabilir bunu, elinizle falan oynarken bir beslemeye çalışma ya da kur yapma belirtisi olarak yem çıkarabilir yani. bir de bu kum ve taşlık kullanımı mevzusu var, onları belki bir kontrol edebilirsiniz.
  • nimberjack  (18.10.15 17:43:38) 
nimberjack'in dediği gibi, bizim kuş da zaman zaman ya aynasını ya da elimi gagalarken yediklerini çıkarıyor, öyle yapıyorsa normal. ama halsiz ise suyuna biraz vitamin damlatın ve sıcak yerde tutun kendi toparlar zaten.

hava akımının olduğu yere koyunca direkt üşütüyor muhabbet kuşları. o yüzden olabildiğince açık pencereden, cereyandan filan korumak lazım.
  • dust in the wind  (18.10.15 18:21:00) 
Hangi vitaminden damlatmak lazım?


  • oymak beyi  (18.10.15 18:50:37) 
eğer ishal olduysa haşlanmış patates verebilirsin öncelikle. bunu her kuş yer mi bilmiyorum gerçi ama bizimki yiyor. genel olarak da sadece tek tip yemle beslememeye çalış, yeşillik, elma vs de koy kafesine.

vitamin olarak da avisol var, onu düzenli kullanabilirsin. Avidiare diye bir ilaç var ama o ishal olduğunda kullanılıyor.
  • dust in the wind  (18.10.15 19:12:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.