[]

Kinoa ne yahu?

Ve yerine bulgur kullanilir mi?




 
Ben de yemek istiyorum ama migrosta kilosu 21 lira falan. çok pahallı değil mi? Ankara'da daha uygun bir yer var mıdır alabileceğim?


  • harmonikhakaret  (18.10.15 16:43:34) 
Kinoada gluten vardır ancak düşüktür, pseodocereal deniliyor o yüzden çölyak hastaları filan tolere edebiliyor bunu. Bir de esmer bulgurdan protein içeriği daha yüksek olsa da baklagil kadar yüksek değildir. Bu durumda esmer bulgurdan daha bir alternatif ama bence çok pahalı.

oardc.osu.edu
  • neferkitty  (18.10.15 16:44:05 ~ 16:47:41) 
kinoa tahıl gibi duran ama aslında tahıl değil de tohum olan bir hede. bu yüzden de true blond'un dediği gibi gluten içermiyor. protein içeriği yüksek, lifli, tadı da (bence) gayet güzel. tek sorunu çok tuzlu olması.

yok yok yahu, o tuz değil. fiyatı çok tuzlu. bir paket kinoaya vereceğin parayla kaç paket bulgur alırsın. yine de arada sırada tüketmelik bir şey olabilir tabii.

ek: neferkitty sağ olsun, ben de glutensiz diye biliyordum, meğer glutenliymiş. tu onun suratına.

ek iki: kinoa yerine bulgur elbette kullanabilirsin ancak kinoa içeren tariften başka bir şey hazırlamış olursun. pirincin yerine bulgur kullanmak gibi olmaz yani. yine de dediğim gibi, lezzet konusunda sıkıntı yaşanmaz, yersin yani.
  • knight of cydonia  (18.10.15 16:45:08 ~ 16:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.