[]

3 cocuk isteginin arkasindaki temel neden ?

Sizce hangisi ?

A - ucuz is gucu

B - Sgk sisteminin saglikli devami

C - Kurt nufusunun Turk nufusunu gecmesine engel olmak

 
millete yaranmak. maksat is olsun.


  • qavqaw  (18.10.15 13:45:50) 
d- 15 sene sonraki cahil ve fakir seçmen topluluğu


  • cokponcik  (18.10.15 13:46:02) 
a ve b. bağımlı nüfusun oranının azalması lazım gelecek için. bunun için de çalışacak genç nüfus gerekiyor.

c seçeneğinin kimsenin umurunda olduğunu sanmıyorum..
  • nrmnm  (18.10.15 13:47:10) 
- ucuz iş gücü (en büyük neden)
- ideolojik süreklilik (3 cocugu kendi ideolojisine yakın aileler yapacak, diğerleri ise tam aksine daha az çocuk yapacak veya hiç yapmayacak, doğal olarak dindar bir gelecek hedefine daha kolay yaklaşılabilir.)

  • kosun lan mevzu var  (18.10.15 13:48:34) 
Nedenleri tam olarak belirtilmese de türkiye'deki nüfusun artmasını kendileri açısından tehdit olarak gören dış kaynakların olduğu yönünde bilgiler var. yani mesele basit bir aile meselesi olmaktan öte toplumsal, coğrafi, siyasi vs olarak önemli boyutlarda. bunun ciddiyeti ilerleyen zamanda daha da anlaşılacak.


  • 1adam  (18.10.15 13:50:13) 
Nüfus arttıkça kişi başına düşen gelir de azalacak ve insanların her bir çocuğun eğitimine ayırdığı zaman ve para da düşecek ve cahil popülasyon artacak dolasıyla cokponcik+1


  • neferkitty  (18.10.15 13:55:50) 
d) genç nesilleri kendi kafalarına uygun olarak kindar ve dindar yetiştirmek istemeleri.

ama bu istek patladı çünkü genç nesil yasakların ve statükonun kaynağı olarak akp yi görüyor.
aşırı islam baskısı da gençleri dinden soğutuyor.
  • titiraprap  (18.10.15 13:56:11 ~ 13:56:33) 
'en az 3' kuralının demografik açıklaması basit;
nüfus artışı istenen toplumlarda 3 çocuk o aileyi genel nüfusta +1 kişi olarak yansımasına neden olur. şimdi bir aile anne ve baba olmak üzere 2 kişidir. o aile sadece 1 çocuk yaparsa anne baba öldükten sonra o aile 1 kişi kalır. yani genel nüfustan 1 kişi eksilmiş olur. yine aynı hesaplamayla eğer aile 2 çocuk yaparsa, yine başlangıçta 2 kişi olan aile anne baba öldükten sonra yine 2 kişi kalır ve nüfusta bir hareketlilik yaşanmaz. ancak eğer bir aile (anne-baba) 3 çocuk yaparsa anne baba öldükten sonra geriye başlangıçta 2 kişi olan aile 3 kişi olarak devam edecek. bu da nüfusun 1 kişi artması anlamına geliyor.
bu yüzden, başta da bahsettiğim gibi, nüfus artımı istenen toplumlarda ailelerden en az 3 çocuk yapması beklenilir.

en az 3 çocuk 'isteğinin' arkasında ki neden bu. zaten senin sorunda bu bağlamda 'neden nüfus artımı isteniyor' olması gerekiyor. devletlûmuz neden nüfusun artmasını istiyor, bilmiyorum. tabi buna da birkaç tahmin eklenebilir.

1-ülkenin demografik yapısını değiştirmek (kindar-dindar nesil konusu)
2-ucuz iş gücü
3-asker 'gücü' (ne de olsa nitelikten çok nicelikle övünülür bizim ülkemizde)

bana en yakın sebepleri sıraladım ancak veridiğin 'c' şıkkı mantıklı gelmedi pek. en az 8 doğuran bir topluluktan bahsediyoruz sonuçta...
  • air  (18.10.15 14:13:53) 
Türk nüfusuna yönelik bir amaç yok. Kürt nüfusu zaten Türkiye'deki en kalabalık nüfus oluyor. (Bölgelere ve şehirlere göre gözlemleyecek olursan görürsün)
Ondan sonra Lazlar, Araplar, Türkler, Ermeniler geliyor.
Yani anlayacağın maalesef Türkler zaten azınlık durumunda.

3 çocuk isteğinin altında ise genç nüfusu ve buna bağlı verimli üretimi artırmaya yönelik bir amaç var.
  • cyber  (18.10.15 14:21:31) 
d: hicbiri.

genc nufusa sahip olmak. gayet mantikli. yoksa avustralya gibi ortalik yaslilardan gecilmez ve agir isler icin surekli ortadogu ulkelerinden adam aliriz.
  • mayeskuel  (18.10.15 14:21:44) 
gerçek cevap a+b


  • ergenpezeveng  (18.10.15 14:50:47) 
d) yetiştirilmek istenen dindar nesil ve hiç bitmeyen akp=rte yönetimi.


  • devilred  (18.10.15 14:54:51) 
bir sebebi olmayabilir de, belki de biz bu ihtimalleri tartışıp birbirimizi yiyelim, bir türlü bir araya gelemeyelim hiçbir meselede diyedir.


  • dafaiss  (18.10.15 21:47:37) 
  • cthulhu  (18.10.15 22:03:01) 
Ben kesinlikle egitimsiz saf bir nesil ve beraberinde ucuz is gucu diyorum. Adamlarin bu zamana kadar yaptiklarina bakarak ne yapmaya calistiklari acikca goruluyor, aptal olmak lazim gormemek icin;

-Okullari imam hatibe cevirmek, imam hatip disinda okumayi zorlastirmak
-Unversite sinavlarinda surekli degisiklik yapip universiteyi git gide zorlastirmak.
-Fazla cocuk yapmayi tesvik etmek
Ve hemen simdi aklima gelmeyen diger seyler.

Sonuc olarak kalabalik ve asalak bir toplum. Vasifsiz, gunu kurtarma pesinde, karnini zor doyurup Dunya'dan haberi olmayan milyonlarca insan. Kalabalik ve egitimsiz nufus ve ucuz is gucuyle Avrupa'nin sanayi mahallesi oluruz. Cin gibi uzak degiliz, Avrupa'nin dibindeyiz. Avrupa'da is gucu pahali. Hem Cin gibi Banglades gibi ucuz is gucu olup hem de Avrupa'nin dibinde olsa super olurdu degil mi?
  • stavro  (18.10.15 22:08:58 ~ 22:09:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.