[]

Boks tecrübesi olmuş/olmakta olanlar bakabilir mi ?

selamlar duyurunun muhammed alileri, sorum sizlere ;

yaş 28
boy 1.77
kilo 70

bileklerim, kollarım oldukça ince (diğer bir tabir ile kız gibi) genel olarak çelimsiz bir vücut yapısına sahibim. duruşum bozuk, daha önce belimden bir ameliyat geçirdim.

şimdi,

ben yumruk nasıl atılır bilmiyorum, hayatımda kavga bile etmedim, vücut falan zaten malum. özel ders alıcam ama bu tablodan ne derece etkili bir yumruk çıkar çok merak ediyorum.

gitar çalan biriyim, bileklerimin güçlenmesini istiyorum, ama sakatlanması da bir o kadar sekteye uğratır hayatımı. dikkatli yaptığımı varsayarsak buna yararı olur mu ?

uzun vadede boksun bana getirisi ne olur ? bu kollar ile ne kadar etkili yumruk atabilirim ki ?

ya da mesela getirilerinden biri özgüven olabilir mi ?

teşekkürler

bu arada 8 saatlik eğitim için 500tl istendi. ankara'da vamos a gitmeyi düşünüyorum, varsa gidenler çok sevinirim.

 
boks cok iyi bir kardiyo calsima sunar her seyden once

senin de bu yastan sonra ogrenecegin sey cok olmaz, sonucta musabik olmayi dusunmuyorsun. yumruk atmayi ogrenirsin. yemeyi ne derece ogrenirsin bilmiyorum. gerci zaten o isin cok sakat bir kismi. kafanda koruma bile olsa, elde eldiven bile olsa, kafaya aldigin her darbede beyin bir sallaniyor, cok akil kari gelmiyor bana.

bilekler vs. guclenir, ilk baslarda bir kac yanlis yumrukla bilegini burkma raddesine getirebilirsin yalniz, o yuzden agir torbayla yaninda seni calistiran biri olmadan oylesine bile vurma bence. gerci bileginin sarili olmasi sakatlanmayi bir nebze zorlastirir ama olsun.

bir de, bileklerini guclendirmek istiyorsan yumruk ustunde sinav cek. ilk baslarda zorlanirsin, normal sinava benzemez, ama sonrasinda alisinca cok da zor gelmez. hatta yavas inip kalkarsan omuz ve dirsegi de guclendirirsin.
  • whoami  (18.10.15 00:16:25) 
boks yumruk atmanın tekniğine verilen ad. yani güçlü yumruk atmak için kas torbası olmanıza gerek yok, teknik bilmeniz gerek.

ilk birkaç ay yumruk atmayı öğrenene kadar baş parmak ve bilek ağrıları yaşanacaktır, kaçınılmazdır. bunu bilerek başlayın gitar hayatımı etkilemesin demişsiniz.
  • justathought  (18.10.15 15:41:07) 
bilek ağrıları hoş olmaz, teşekkürler yorumlar için.


  • sabirstone  (18.10.15 23:56:13) 
Eldiven giymeden önce sarılan kumaş+boks eldiveni giyerseniz, bunu da her antreman esnasında prensip olarak alırsanız bilek konusundaki risk azalacaktır. İyi bir eğitmen sayesinde yumruk atmayı öğrenirsiniz, elinizi daha iyi kullanırsınız, sakatlık riski daha da düşer. Eğitmeninizi de bilek hassasiyetiniz konusunda bilgilendirebilirsiniz belki.

Ben de aynı durumdaydım, üzerine çok bir şeyler koyabildin mi derseniz o konuda da şüpheliyim, ama güven verdiği ve spor alışkanlığı sağladığı bir gerçek.

Ama 8 saati 500 tl çok geldi bana.
  • sevgikusunkanadinda  (19.10.15 00:01:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.