[]

iki farklı şehirde iki düğün meselesi.

birkaç ay sonra düğünümüz var. daha doğrusu düğünlerimiz. biri istanbulda biri çanakkalede.

iki aile oturup konuştuğumuzda herkes kendi şehrindeki düğünleri halletsin diye konuşuldu...

yani, nişanlımın ailesi çanakkalede istedikleri gibi salon düğünü, kır düğünü, sadece nikah vs yapacaklar biz de nasıl istersek...

bunlar konuşulurken onlar, çanakkalede kına gecesi + salon düğünü yapacaklarını söylediler. biz de sadece nikah yapacağımızı söyledik. (düğün tarihini onların istediğe tarihe göre seçtik, bizim akrabaların büyük çoğunluğu köyde oluyor o tarihte, ikna edemedik maalesef.)

akrabaların köyde bulunmasından dolayı düğün yapmamayı düşündük, zaten bir kına çanakkalede olacağı için ayrıyetten kına da istemiyoruz dedik.

kayınvalide de "neden kına yapmıyorsunuz ama, bizim istanbuldaki akrabalarımız oynayamayacaklar mı" diye girdi mevzuya. biz de oynamayıversinler yahu, bizimkiler gelemiyor bile köyde olduklarından dolayı vs dedik. öyle kapandı konu..

sonra nişanlım bana istanbuldaki nikah için neden benim fikrimi sormadın falan dedi, ben de iyi de " senin annen demedi mi istanbula siz istediğinizi yapın çanakkalede de biz ne istersek yapalım" diye dedim... beni biraz düğün işleriyle ilgilenmemekle, hevesli olmamakla vs itham etti. ben de "valla beyaz gelinliği giymeyi kızlar hayal eder, ben o siyah, muhteşem damatlığı giyeceğimi hayal etmiyorum" dedim " sen düğün hakkında istediklerini söyle madem ben de halledeyim" dedim

sonrasında nişanlım bana dedi ki " ben çanakkalede kına gecesi yapmayacağım, oradakini istanbulda yapacağım ki çanakkaleye gelemeyecek akrabalarım da oynayabilsinler" dedi. ben de sen bilirsin nasıl istersen dedim. sonra annemlere de bu konu açılınca, maddi boyutunu biz halledelim dediler, ne de olsa istanbulda yapılıyor dediler.

öyle olunca, annemler istanbuldaki nikahı iptal edelim, gelinin istanbulda yapmak istediği kınayı da biz düğüne çevirelmi dediler. nişanlım da sadece kına istiyordum ben, düğün olmasın vs. diye söyledi.

sonra da "ben bir şeye karışmıyorum artık, bu işi annelerin halletmesi gerekiyormuş, gelinin veya damadın istediği olmuyormuş" falan dedi, ben de ne istiyorsan yapalım vs dedim, ikna edemedim.

biraz uzun ve eksik oldu ama, buraya kadar okuduklarınızdan yola çıkarak nerede hata yaptığımı söyler misiniz . . teşekkürler.

 
evlenmekle hata yapıyorsun.


  • shotgunwoman  (17.10.15 23:07:12) 
dugune ikiniz karar verecektiniz.
"parasini biz veriyoz" dusuncesi ile kiza sormadan karar alman buyuk hata olmus...
kizla konusup, canim ne gerek var kinaya desen, kizin ailesi karsisinda ikiniz de karar almis bir vziyette olurdunuz.
annesinin agzina laf vermis, kizi da ezmis oldun.

not: dugunden torenden nefret ederim, "bir kiri ivliniyirim" olayini da simarikca bulurum ama evlenecek olan sizsiniz, daha dugun konusunda bile birbirinize sormadan karar aliyorsunuz bana cok acaip geldi...
  • chaotic good  (17.10.15 23:08:31 ~ 23:12:31) 
Bu islere aileleri karistirmakla hata etmissiniz en once.
Izleyebileceginiz en guvenli yol, haklisin hayatim, sen nasil istiyorsan oyle olacak diyip tam olarak ne istedigini ogrenmek ve ailenizi o sekilde olacagina ikna etmek.
Aksi halde caniniz cok sikilir. Her tartismafa basiniza kakilir.
Malesef bu isler boyle ilerliyor evlenme hayali kuran kizlarda. Daha da aileleri karistirmayin
  • 65 derece  (17.10.15 23:08:37) 
en yakın arkadaşım da bizim karar vermemizi, aileleri karıştırmamamız gerektiğini söylemişti.

ama annesi, "herkes kendi şehrindekini halletsin" mantığıyla yaklaşınca, kendimi söz sahibi olarak görmedim açıkçası.

sıkıntı burada başladı bence, o esnada bi şeyler demeliydim ben, o zaman nişanlım da haklı olduğumu vs söylerdi...
  • sen olmayan cocuk benim  (17.10.15 23:12:52) 
İlk olarak bir kadına "sen nasıl istiyorsan öyle yapalım" demişsin, bu en ölümcül hatan. 2. olarak da "o zaman nikahı düğüne çevirelim" kısmı problemli. Bu düşünceniz mantıksız mı? Değil. Ama düğün olmayacağı için kınayı İstanbul'a almış zaten gönüllü veya gönülsüz. Ondan sonra "e hadi düğün oluversin madem" demenin faydadan çok zarar getireceği bariz..


  • nrmnm  (17.10.15 23:14:14) 
Peki bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?


  • sen olmayan cocuk benim  (17.10.15 23:17:06) 
oturup her seyi sadece hatunla bastan planlayin.
"siz" nasil bir dugun toren vs istiyorsaniz onu yapin.
bastan ikiniz de karsi cikmamissiniz annesine, orada baslamis zaten butun olumsuzluklar.
senin de kiza sormadan "e annen yapin dedi" diyerek karar alman uzerine tuz biber ekmis.
kiz da belki buna bilendi "benim akrabalarim oynamayacak mi" olayina girmis, isler iyice karismis.

tldr; kizla otur konus, yine herkes kendi ilindeki dugunu finanse etsin ama sizin istediginiz olsun.
  • chaotic good  (17.10.15 23:24:21) 
chaotic good, bunu yaptım ama hevesinin kaçtığını ve büyükler ne derse onu yapmak istediğini söylüyor. ikna edemiyorum :(


  • sen olmayan cocuk benim  (17.10.15 23:29:55) 
arkadaş çevreniz öyle aman aman geniş değilse, akrabalarınız da zaten köyde olacaksa, bence doğru bir karar almışsınız. yani kız tarafı çanakkale'de düğün istiyorsa zaten istanbul'daki akrabaları da gelmek istiyorlarsa oraya gelsinler. her şehirdeki akrabalarını siz düşünemezsiniz ki. sizinkilerin gelmeyeceğini düşünüyorsanız da yapmazsınız haliyle. ancak çanakkale'deki düğünü belki yarı yarıya karşılamak makul olabilir bu durumda. akıllarında da bir şey kalmaz böylece.

ben düğünle kınanın çok farklı konseptler olduğunu düşünmüyorum. istanbul'da kına fikrinin zaten düğüne gidebileceğini kız tahmin etmiştir. bir nevi "siz yapmıyorsanız, biz kendi tarzımızda yaparız" cevabı olmuş kına teklifi.

kızın akrabalarının "oynamasıyla" bu kadar ilgili olması enteresanmış ama.
  • prodeq  (18.10.15 10:48:46 ~ 10:50:13) 
ohoo simdiden hevesi kactiysa senin isin yas onu belirteyim.
cok gerginlik olmus dugun zamani.
su islere anayi babayi niye bu kadar karistiyorsunuz cocuk musunuz arkadas yav :/

gel kiz her seyi bi kenara birakalim kacalim gizlice evlenelim de, sakalar komiklikler yap olmuyosa da usteleme.
ne desem bilemedim, kolay gelsin :D
  • chaotic good  (18.10.15 15:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.