[]

thy rötarı yüzünden ucagı kacırdım

merhabalar,

gecenlerde brükselden istanbul aktarmalı izmir bileti aldım. yalnız o saatte thy ucagı olmadıgı icin pegasusdan almak zorunda kaldım izmir biletini.

brükselde ucak yarım saat rötar yapacak dediler 2 saat geç geldi. ben de diğer ucagımı kacırdım.

thy'yi aradım ama bana yardımcı olamayacaklarını cünkü diğer bileti pegasusdan aldıgımı söylediler.

bir sonraki ucak diğer gündü ve bu thy yüzünden havaalanında kalmak zoruında kaldım.

üstelik yeniden bilette almak zorunda kaldım.

şimdi aklıma takılan nokta benim yapabileceğim birşey yok mu bu konuda.

 
Hayir yok. Baglantili ucus olmadigi icin thynin dogal olarak bana ne deme hakki var. thyden alsaydiniz ama bileti ve ucagi kacirsaydiniz, bir sonraki ucaga yeni bilet ve gerekirse konaklama ve yemek gibi seyleri karsilamak zorundaydi.

Ama eu passenger rights diye bir sey var. iyice arastirin. Belki brukseldeki rotarla alakali olarak tazminat alabilirsiniz. (2 saat sayiliyo mu bilmiyorum ama. Arastirmasi okumasi size kalmis) ama pegasus ucaginin kacmasiyla ilgili bir sey yapamazsiniz.
  • kuehles blondes  (17.10.15 17:01:07) 
yapacak bir şey yok gibi görünüyor. uçuşların bağlantılı olsaydı bir sonraki uçağa alıp gerekirse konaklamanı, yemeğini, suyunu vs. karşılayabilirlerdi.

yerinde olsam başıma böyle bir şey gelince yapacağım ilk şey google'a "uçuş yolcu hakları" yazıp başta thy ve shgm olmak üzere yerli/yabancı web sitelerini iyice incelemek olurdu..
  • nrmnm  (17.10.15 17:03:01) 
su durumda benim gördügüm kadariyla elinizden bir sey gelmiyor.

iki saat gec gelmesi ile 2 saat rötar farkli hukuk olarak. söyleki, rötar sizin ucaga bindiginiz ana kadar gecen süre, ucaga yarim saat gec bindiniz ama 1 saat sonra kalkti bu yarim saat rötar. diyelim bi saatte havada tur atti gene yarim saat rötar oluyor.

eger thy den alsaydiniz iki biletide sorgusuz sualsiz zaten rötardan dolayi size yeni ucak bileti ve konaklama etc vereceklerdi. ama baska firma oldugu icin bu gecersiz.

yine de siz sorun ama bence ugrastiginiza degmeyecek bir sey.
  • kurnaz  (17.10.15 17:25:01) 
bence ortada talihsiz bir durum var ama hak iddia edecek bir durum yok.........


  • 2 tostos turan  (17.10.15 17:39:02) 
thy'nin yapacağı birşey yok. diğer firmalara göre de tazminat ödeseler boku yerler. yapıcak bişe yok hakkını pegasus tarafında arayacaksın


  • KidLazer  (17.10.15 18:40:45) 
pegasusun ne sucu var onu anlamadım. tam zamanında kalktı adamlar :)


  • anti-kahraman  (17.10.15 19:33:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.