[]

zayıf biri kardiyo yapmalı mı?

farklı görüşler okudum bununla ilgili. kimisi ne gerek var, hiç yapmasınlar diyor. kimisi de biraz yapsın diyor.

bugün konuştuğum bi spor eğitmeni haftada 30 dakika bi kez yapmamı söyledi. interval bi kardiyo yeterli olur dedi. 10 dakika da karın egzersizi yap ve o gün ağırlık çalışma dedi.

sizce bu doğru ve yeterli mi? 181 boyunda ve 66 kiloyum, kilo alınca bel ve karın bölgemden alıyorum sadece, kollarım bacaklarım ince. beslenmeme dikkat ediyorum, çok daha fazla yiyorum artık. karbonhidrat ve protein ağırlıklı, tatlı ve yağlı şeyleri azaltıcam veya hiç yemicem.

 
aynı durumdayız. öyleydik en azından. 64 idim spora başlamadan önce kardio yapıyorum. hayvanca hemde. iliklerime kadar terliyorum. üzerimdeki kıyafet tamamen ıslanıyor.

normal bir insanın dayanamayacağı kadar ağır kardio hemde. tam 30 günde 71 kilo oldum.



sol kol +4 cm
sağ kol +3 cm
göğüs +4cm
genişledi
yağ %6

diğer değerleri, ve hatta hepsini yazarım bugün ölçüm günü. ( en son 17. gün ölçmüştüm)

neden kardio yapıyorum? çünkü fit olmak, dayanıklı olmak amacım. şişmek vs umrumda değildi. onlar hediye geldi.
  • stevie  (17.10.15 15:23:24 ~ 15:23:54) 
Kardiyo adı üstünde kalp egzersizidir. Kilo almak/vermek amaçlarından bağımsız olarak hem kalbi güçlendirmek hem de performansı/dinçliği arttırmak için gereklidir. Abartılmadıkça ömrü uzatır.

Kilo kaybından korkuyorsan yediklerini biraz daha arttır ama kardiyoyu sağlık için yap.

Vücut geliştirmek için ağırlık vs gibi şeyleri hocana sormaya devam et.
  • harzem  (17.10.15 15:37:56 ~ 15:38:26) 
  • kaledekiyalnizlik  (17.10.15 17:37:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.