[]

ne yapsam da laptopu elden iyi çıkarsam?

geçenlerde(2 hafta önce) vatan bilgisayar'dan laptop aldım. o zaman bütçem kısıtlıydı, en uygun olanını seçtim. lenovo'nun i7'li bir modeli. 2600'e aldım. şimdi ise elimde para var fakat evdekilere bu kadar yeni bir bilgisayarı satmak istediğimi söylesem beni döverler, nitekim ilk taksit gelmedi bile. ödemeyi de ben yapacağım ama israf yani.

üstüne ssd taktım, ram'i 16 gb yaptım, hdd'yi de bugün caddy ile takarım diyordum. baya masraf yaptım yani.

en azından 200-300 TL zararla satarım derken bugün bir baktım aynı bilgisayar sahibinden'de 1900'e kadar düşmüş. durup dururken 700-800 TL zarar da benim için çok.

ne yapsam da bu bilgisayarı en az zararla elden çıkarsam? içime sinmiyor kullanmak. gerçi bir çare bulamazsam çaresiz kullanacağım.

ankara'da değerini en az kaybedecek şekilde nasıl satabilirim? bilgisayarcılar herhalde çok düşük fiyat verir. ssd, ram falan derken 450 TL'de masraf yapmışım.

 
su anda zararina olmadan satamazsin, bence normalde de zararina olmadan laptop satamazsin.

hayir laptop bu, isin oldugu icin kullanmayacak misin? istediklerinide yapabiliyorsan niye yenisini alacaksin ki?
  • kurnaz  (17.10.15 13:11:24) 
Ssdyi rami ayri satip laptopu aldigin gibi satmayi deneyebilirsin. Insanlar anlamaz baane kardesim daha ucuza var ayni pc ben mal miyim der sen istedigin kadar ama ssd taktim de.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.10.15 13:25:03) 
tabi ki zararına olmadan satamam da, 2 haftalık laptop için 700 TL zarar biraz çok gibi. :)

yenisini ve beni daha uzun süre idare edecek bir şey düşünüyorum ama işte bunun yanına ikincisini almam mantıksız.



bir de evet, parçaları söküp orjinal şekliyle satsam belki daha çabuk gider. insanlara anlatmak zor :)
  • passion rules the game  (17.10.15 13:42:07) 
Sonradan eklediğin parçaları çıkar, ilk aldığın gibi satmaya çalış. Yeni aldığın bilgisayara da o parçaları takar, aleti iyice uçurursun. :)

Sahibinden.com'dan başka çaren yok.

Bir de aletin linkini ver de bakalım. Belki buradan alıcı çıkar. :)
  • yirmisantim  (17.10.15 14:26:01) 
www.vatanbilgisayar.com

alet bu :)

ben parçaları da gözden çıkardım, hani alıcı çıksa iyi fiyata :)
  • passion rules the game  (17.10.15 14:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.