[]

Sedapetle Kedi Sakinleştirme

Selamlar.

İstanbul'a yola çıkacağımız için ilk kez sedapet kullandım. Veterinerle de konuştum, prospektüsü de okudum, internetten de bakındım kullanmadan önce. 20 dakika oldu vereli, gitgide yalpalamaya başladı oğlum. Alt göz kapakları yarıdan biraz az kapalı durumda. 7 kg civarı olduğu ve bir kısmını damlatmaya çalışırken salya olarak akıttığı için 1 ml verdim. Hayvanın halini gördüğüm için biraz panikledim. Kutusunda veterinere götürürken stresten kustuğu için de tırsıyorum biraz ya uyumazsa diye. Kimisi sadece sakinleştiriyor, kimisi uyutuyor demiş internette. Kullanan arkadaşım da uyuttuğunu söyledi kendi kedisini. 2 ml verenler de varmış okuduğum kadarıyla. Tam uyutuyor mu, nasıl etkiler gördünüz, ayıldıktan sonra yemek su verilebilir mi, uyumazsa biraz daha verilir mi, yan etkisini gören oldu mu deneyimleyenler yazabilirse sevinirim. Gezindi gezindi nihayet yattı şu an.

Arkadaşın arabasıyla gideceğimizden kedim yanımda olacak o yüzden biraz rahatım ama ilk kez kullandım. Kedim 2,5 yaşında erkek tekir. Aydınlatın lütfen.

 
Benim kediyi ucakta hic uyutmadi ama arabaa uyuyordu, sesli uyaranlara tepki veriyor yine aralarda miyavliyordu, ama hic fazla doz vermedim yapacak bir sey yok.

Ac karna verilmesi lazim yoksa kusar, 10-12 saat ac birakmak lazim vermeden once.
  • neferkitty  (17.10.15 12:46:20 ~ 12:47:27) 
Benimkisini uc saatlik ucak yolculugunda sakinlestirdi ya da ilactan degil de korkudan miydi bilemiyorum ama var bir etkisi sanirim. Havaalaninda da sesini cikarmadi hic. Aksam ise gayet iyiydi, en azindan bizim hissettigimiz bir yan etkisi olmadi. Kendisi neler hissetti ya da bir sey hissetti mi bilemiyorum. Normalde hic sakin bir kedi degildir bu arada.

Bir de ben de mama falan vermemistim, kusmadi.
  • soso  (17.10.15 13:14:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.