[]

maaşınızı çevrenizdekilere söylüyor musunuz?

evet arkadaşlar. çevrenizdeki kişiler aldığınız maaşı bilir mi?

veyahut birine maaşınızı söylemeniz için kriter nedir? dost, sevgili vb

ben samimi arkadaşlarımla maaş bilgimi paylaşıyorum. şu an sevgilim olsaydı onada derdim. ama c sınıfı arkadaşlara söylemem.

 
kimseye söylemiyorum. hoşuma gitmiyor. sonra benim muhasebemi yapmaya başlıyorlar, uyuz oluyorum. bir yere gidelim diyor, param yok diyorum, "nasıl paran yok, x lira maaş alıyorsun!" diyor. böyle diyaloglar yaşanınca karşımdakine kafa atasım geliyor. en sevmediğim şeylerden birisi, dışarıdan birisinin benim paramın muhasebesini yapması.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.10.15 11:39:31) 
Maasi sormak yerine ev kirami soruyorlar, oradan cikarim yapiyorlar direkt soramayanlar. Onun disinda kimse maasimi sormadi.


  • crown  (17.10.15 11:40:52) 
çok sorulmuyor ama söyleyen oldu mu da çok saklayamıyorum.

ilk ''alıyoruz bir şeyler'' diyorum, yine ısrar ederse mecbur söylüyorum.

niye bu kadar merak ettiyse?
  • juninho77  (17.10.15 11:59:44) 
ben de çok yakınlarım harici söylemiyorum, her bayramda dayım, babannem filan sorunca da geçiştiriyorum. aynı şekilde benim de sürekli paramın hesabını yapan tipler çıkıyor çünkü. mesela telefonumun ekranı kırık ama telefon çalıştığı için değiştirmiyorum artık gittiği yere kadar kullanayım diye. hemen biri damlıyor "o kadar para alıyorsun evin çocuğun da yok bir telefon alamıyor musun?!!" diye. tatile giderim "Ohh gez tabii para var huzur var" lafları. bunu diyenlerin hepsinin de maaşı benden yüksek, iki kat sinir oluyorum o yüzden.


  • dust in the wind  (17.10.15 12:02:21) 
mesleği internete yazınca görebiliyorlar söylesem de söylemesem de değişmiyor


  • monkey  (17.10.15 12:14:17) 
maaşımı yalnızca annem bilir, babam bile bilmez. hiç bir arkadaşım, akrabam bilmez. bazen bir maaş aralıgı söylerim o kadar. sonra hesap kitap yapan oluyor, az alıyorsun diyen oluyor, çok alıyorsun diyen oluyor, canımı sıkıyorlar.


  • dafuq  (17.10.15 12:40:36) 
Net rakam vermiyorum, şu civarda diyorum soranlara. Aile bile tam ne kadar maaş aldığımı bilmiyor. Kel alaka insanlar sorarsa da işte idare ediyoruz vs diye kıvırır rakam vermem.


  • buff  (17.10.15 12:55:17) 
Ne kadar kazandığımı soran olursa söylerim, kasadakini asla.


  • banabirmasalanlatbaba  (17.10.15 12:57:29) 
Evet


  • all girls dream  (17.10.15 13:24:40) 
düşük olduğu zamanlarda söylerdim de şimdi "ne varlık ne yokluk çekiyorum" diye geçiştiriyorum.


  • facebook  (17.10.15 13:44:26) 
millet araştırıyor, biliyorlar zaten ne kadar aldığımı.


  • kayranin kedisi  (17.10.15 13:44:38) 
hayır


  • köstebek kurabiye  (17.10.15 14:13:37) 
@want2die her arkadaş ortamımda bahsi geçiyor bir şekilde (:


  • meshur olmak isteyen cig kofteci  (17.10.15 18:49:40) 
memur olduğum için zaten merak eden her insan internette 10 saniyelik bir arama ile aşağı yukarı bir rakamla öğrenebiliyor.

soran alakasız biriyse söylemiyorum da, genelde tanıdıklara ortalama bir rakam söylüyorum, zaten ek ödemeler her ay değiştiği için doğrudan ben de nokta atışı rakamı bilemiyorum, kuruşu kuruşuna.
  • wilhelmwasmuss  (17.10.15 19:08:06) 
Isler cok kotu aylardir maaslar yatmadi deyip ayar ediyorum ibneleri. Artniyetli kiskanc cok adam var piyasada.


  • japon askeri  (18.10.15 00:11:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.