[]

vapur ve fırtına.

www.youtube.com

şu vidyo sanırım adalar vapurunda çekilmiş. ben de bir kere büyükada'ya giderken kışın, bundan biraz daha fazla bir sallanmayla yolculuk ettim. bu ocak ayındaydı ve acayip gerildim, başta gerilmiyordum ama insanlar panik yaptılar kusanlar, ağlayanlar falan oldu ben de kitap okuyordum onları görünce bayağı tırstım.

o zamana kadar vapur en sevdiğim ulaşım aracıydı. sıkıldıkça biniyordum falan. hala diğer ulaşım yöntemleri yerine vapura biniyorum zaten beyoğlu'nda oturuyorum işyerim kadıköy'de hep vapurla gidiyorum yani. ama binerken en ufak bir sallanmada tedirgin oluyorum. kolay kolay batmaz korkma falan diyorlar anca biz de biliyoruz, ama türkiye'de yaşıyoruz insan lan bir şeyi eksiktir bir problemi vardır şimdi sağa fazla yatarken birden devrilir o yöne doğru falan oluyorum.
nasıl aşıcam abi bunu? bi vapur zevkim vardı o da gitmesin.

 
Bogazda bi vapur batana kadar 100 kez gelirler kurtarmaya. Rahat ol.


  • japon askeri  (16.10.15 23:18:52) 
50-60 yıllık gemiler, ne fırtınalar görmüş yine de sapasağlam sefer atıyorlar. bence bu bile tek başına yeterli sebep. herbişeyleri tam, rahat olabilirsin.

herşey ters gider de batarsa yine rahat ol @japon askeri +1 10dk içinde bir sürü tekne gelip alır sizi.

korktuğun şey sanıyorum vapurun birden bire alabora olması ama o gemilerin dalgayla rüzgarla alabora olması için -sallıyorum- 60-70 derece falan yatması gerekir, o kadar yatması için de efsane fırtınanın içinde kalmanız lazım ki hava azıcık esince bile seferleri iptal ediyorlar zaten.
  • azizakin  (16.10.15 23:29:39) 
vapur öyle boğazdaki dalgalarla devrilmez abi. rahat ol.


  • cokponcik  (17.10.15 02:07:09) 
marmara denizi kapalı bir deniz, vapurları alabora edecek kadar kuvvetli dalgalar olmaz.

edit: küçük bir bilgi; yüzen araçlar devrilmez, alabora olur.

edit 2: videoyu izledim, görüntülerde hiçbir şey yok. ovv ovv ne sallandı vs diyorlarda, bu insanların ve o insanların tepkileri cahillikten ve deniz görmemişlikten kaynaklanıyor. 3 tarafımız denizlerle çevrili ancak nasıl olduysa olabildiğince denizden izole bir toplumumuz var.
  • air  (17.10.15 02:16:31 ~ 02:24:52) 
bende de eskiden olmuyordu ama son zamanlarda nedense benzer bişey var ama fırtınadan ziyade bazen hızını almış giderken ani manevralar yapıyolar böyle 90 derece filan. o zaman aklıma öyle şeyler gelebiliyor. ya da bazen diğer vapurlara ya da büyük gemilere çok yakın geçilebiliyor.

aslında uçakta da benzer bi korkum var. uçağa havada bişey olduğu anda yapacak hiç bişeyin yok. burada da olası öyle bir alabora olsa mesela hemen gelir denmiş de o yardım gelene kadar ben çoktan dalgaların arasında kaybolurum zaten.
  • tepedeki psychedelic adam  (17.10.15 02:50:15) 
2008 de ben kadıköy karaköy vapurundayken birisi tam boğazın ortasındayken denize düşmüştü,vapur düşen yolcudan belli mesafe uzaklaşarak 3 kere siren çaldı.can simitleri falan attık.aradan 5 dk bile geçmeden hem kadıköy,hem de eminönü tarafından 3 er tane tekne geldi.adamı alıp çıkardılar.tabi koca geminin batması ya da alabora olması durumunda baya sıkıntı olabilir


  • essoist  (17.10.15 02:50:17) 
o büyüklükte bir taşıt marmara'nın küçük dalgasında alabora falan olmaz. bunun olması için navigasyon olmadan(oha) bilinmeyen bir güzergahtan falan gidip kayaya gömmesi gerekiyor herhalde. içinde hava var onun nasıl batacak. gel-gitler deseniz, dünyanın gündüz olan yanı aydan o sırdaki en uzak kısım olduğu ve çekim de uzaklık karesiyle azaldığından, vapur seferleri olan saatlerde zaten hissedilmez. e geriye pek bir ihtimal kalmıyor. bu arada dalgalar küçük olmaya mahkum çünkü marmara'nın derinliği ancak belli büyüklükte dalga kütlesi ve hareketine izin veriyor. çok çılgın bir fırtına olması lazım o da şimdiye kadar istanbul'da olan bir şey değil.


  • godoşu beklerken  (17.10.15 04:45:00) 
hava nedeniyle marmara denizinde hiçbir vapur batmaz. alabora da olmaz. anca çatışma sebebiyle batabilir, çatışma sebebiyle batacak olsa da gemi batana kadar bütün vapur rahat rahat tahliye edilir. gemi batması öyle aniden olan bir şey değil. ha zaten çatışma da olmaz, o gemilerin kaptanları minimum 15-20 yıl tecrübeli insanlar.


  • diyarbakir karpuzu  (17.10.15 06:47:34) 
ek olarak, riskli bir hava durumu olursa o seferler zaten iptal edilir. yani sen "acaba batar mıyız bu havada" diye düşünmeden önce riskli bir durum varsa o vapurun o sefere çıkmayacağının kararı çoktan verilmiş olur.


  • diyarbakir karpuzu  (17.10.15 06:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.