[]

askere az kaldı

kasım celbine az bir zaman kaldı artık dostlar. hazırlıklara başlamak lazım. giderken ne götürmeli,ne almalı ?

bir de biter mi bu askerlik


 
Terlik al bot kilidi çanta kilidi al Lipstick de al


  • all girls dream  (16.10.15 21:42:57) 
bol çorap çamaşır götür acemilikte yıkamaya uğraşma at gitsin. boyunluk, bere, termal içlik al.


  • delidir yakalayin  (16.10.15 22:20:35) 
tıraş köpügü, tırnak makasi, mac3. bir kaç tane yesil atlet don falan da goturebilirsin, degisiklik olur ortama alisman icin :)


  • the junior jr  (16.10.15 22:22:27) 
hadi yine iyisin, karşime yardımcı olayım biz çektik sen çekme.
öncelikle geçmiş olsun umarım kıbrıs çıkar bi nebze olsun rahat edersin şu olaylar yüzünden :(

acemilikte:
- ingiliz karbonatı: ayakların yürümekten, beklemekten, botların içinde terden ya nasır olacak yada mantar (birinden kaparsan). o yüzden her sabah çorabının içine bunu dök, hem dezenfekte eder hem de kokuyu önler hem de ayakların yumuşak kalır.
- keçe taban: eğer soğuk bir ile gidiyorsan kesin kez keçe taban al botun içine koy. sakın silikon tabana dünyanın parasını verme, hiçbir işe yaramıyor.
- en az 10 adet iç çamaşırı ve çorap!!! yeşil zorunluluğu yok iç çamaşırında. en ucuzundan istediğin kadar al. eğitim birliklerinde en büyük sorunun duş ve çamaşır yıkamak olacak.
- termal içlik,boyunluk ve bere!!! havalar soğuk. geçen sene kasımda gittim ben bu kadar soğuk değildi amasya. kesin termal içlik al askeri malzeme satan yerlerden ve giderken bunu giy. bizi ilk gün saat 22'ye kadar kapıda bekletmişlerdi. götümüz donmuştu. mümkünse yanına yolluk bişeylerde al. acıkınca yersin beklemekten yorulunca.he bi de aklıma gelmişken söyliyim. öğlen 1de gelin teslim olmaya diyorlar. sakım o saatte gitme. geç git saat 16-17 gibi. zaten o saatte de gittiğinde kapıda kuyruk olduğunu göreceksin.
- teslim olduktan sonra kışlaya girdiğinde ilk işin bolca su almak olsun. kantinlerde en az 30-40 (iyimserim) kişilik sıralar oluyor. sıranın sana gelmesini beklerken sayıma çağırıyorlar ":(" bu yüz ifadesiyle dönüyorsun. o yüzden kimse ayıkmadan git bi koli su al yatağın altına at. kısa dönemlerin koğuşunda kalıyorsan zaten kimse dokunmaz senin eşyalarına.
- yeşil asker eldiveni: askeri malzeme satan yerlerde var. bazen komutanlar çıkar onu -5 derecenin altında giyilir o derler kendileri giyerler aq pezevenkleri. en azından eğitim dışında elini ısıtmak için alabilirsin.
- bulmaca kitabı yada okuduğun bir kitap al yanına. saat 20-21 gibi bırakıyorlar seni uykun gelmezse bunlarla oyalanabilirsin.
- cımbız: yanakta,burunda kıl kalırsa alırsın
- en kaliteli traş losyonu yada krem: hassas bi cildin varsa yada sakal sert ise 2 ay boyunca boğazının orası sikilecek kıpkırmızı olacak. sonra geçiyor alışıyor vucut. her traştan sonra sür mutlaka. soğuğa da iyi gelir krem.

usta:
- kendine ait terlik,spor ayakkabı götür usta birliğine giderken. herkesin aynı olduğu için başkası giyebiliyor bazen yanlışlıkla bile olsa. alacak durum yoksa bi kısmını makasla kes yada üzerine marker ile işaretler at, adını yaz.

başka aklıma gelmiyor. şafak meselesinde de zorlama kendini. önce 100'e düşmeyi hedef al sonra 50 falan. böyle böyle geçecek. askerdeyken harbiden ilk başlarda çok tırsıyorsun komutanlardan falan ama zamanla piç oluyorsun. kimseye kendini ezdirme, cevap ver. kimse kimseye dokunamaz orda emin ol. bi de şu lafı kafana kazı "askerde şevkle iş yapanı zevkle sikerler"
  • plastic_angel  (16.10.15 22:32:48 ~ 22:35:30) 
ben ağustos döneminde gitmiştim o yüzden yazlık kışlık olaylara girmiyorum ama yanına bol bol çamaşır al. hatta acemilikte yıkamakla felan uğraşma kullan kullan at. yanına düzgün bir köpük al ama çantası felan abartı olmasın göze güzel görünmesin acımadan çalar ibneler.

ayakların için gerektiğinde silahı omzuna vurursan diye vatka al. botlar vurursa ayaklarına silahlı eğitim verirlerse omzuna koyarsın.

bot kilidi ve çanta kilidi al. boyundan askılı cüzdanı unutma sakın. çok hırsızlık oluyor. he usta birliğinde belki o kadar olmaz. ben kıbrısta yapmıştım son dönemler gelene kadar biz iphone telefonu koğuşta şarjda bırakıp gidebiliyorduk. dediğim gibi son gelenlerden sonra yavaş yavaş hırsızlıklar artmıştı. ama acemilikte kesin olacaktır. kol saati al. soğuk olacaktır bere ve boyunluk al. zaten artık telefon felan götürebiliyorsun herhalde. tırnak makası da almakta fayda var. bi de terliğin farklı olsun. aq yerinde herkesin terliği birbirine benziyor. farklı olsun ki çalan bi ibne olma olasılığı azalsın ya da çalarsa sen görünce geri ondan al :D

karşına çok garip adamlar çıkacak. s*ktir et pezoları kafana takmaya değmez. acemilikte geçireceğin süre çooook uzun gelecek ama aslında çok kısa olduğunu ve ordaki arkadaşlarının büyük çoğunluğu ile görüşmeyeceğini göreceksin.

uzun mu gidiyorsun kısa mı bilmiyorum ama bitmez gibi görünse de bitiyor. hadi şimdiden geçmiş olsun hayırlıca git gel inşallah.
  • sutu seven kamyoncu  (16.10.15 22:50:01) 
saat kesin al. millete saat sormaktan gina gelmisti.
terlik alma veriyorlar. kendi cantan icin kilit al sivil esya deposuna koyacaklari icin.

corap al. tabanlik al botlarin tabani cok sert. ayaklarinin tabani cok acir ve sertlesir yoksa.

acemilik icin cok ic camasiri al cunku orada bir sey yikayamazsin muhtemelen.

bunlarin hepsi muhtemelen kantinde satilir. alamadim diye endiselenmene gerek yok.
abartmaya gerek de yok. her dakika elleri kremlemeye, ayaklari pudralamaya gerek yok. temiz ol, ayaklari yikamayi ihmal etme tamamdir.
  • bohr atom modeli  (16.10.15 23:20:44 ~ 23:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.