[]

Objektifden anlayanlar

Merhaba arkadaşlar,

EOS 600D var, stock 18-35'den sonra 50 mm 1.8 II aldım. Şimdiye kadar da çocuğumun resimlerinde genelde memnun kaldım. Sıkıntı daha çok nu objektifin alanının çok dar olması. Bu yüzden bir dağ, deniz resmi çekemiyorsun. Bir de otomtik netlemeyi tam yapamıyor. Çok güzel sonuç için manuel netleme gerektiriyor ki çocuklarda dur hareket etme netleme yapcam diyemiyorsınız.

Bu yüzden uzun süre objektif arıyorum. Sanırım bunu alacağım canon ef 85mm f/1.8 usm ama yine de yukarda yazdığım dezavantajları yaşar mıyım bilemedim. Ustalar fikir verirse sevinirim.

 
85mm alirsan aciyi daha da daraltmis olursun. Senin genis aci zoom bir lens alman lazim. Sabit diyaframli Tamron 17-50 yi oneririm.


  • holydreamer  (17.10.15 09:54:59) 
Tamron for Canon AF
Aspherical LD XR DiII SP
AF 17-50mm 1:2.8 (IF) ø 67 A16

Bu lens hakkındaki görüşler neler? Titreşim önleyici var mı mesela. 50mm 1.8f II ile karşılaştırırsak ek olarak ne söyleyebiliriz?
  • beholderrulez  (27.10.15 11:44:03) 
Merhaba. Manzara fotoğrafı için holydreamer ın söylediği gibi geniş açı bir lense ihtiyacınız var. Fakat anladığım kadarıyla makineyi amatör olarak anı mahiyetinde fotoğraflar çekmek için kullanıyorsunuz. Tamron 17-50 sizin elinizdeki kit lensi olan Canon 18-55mm ile aralık olarak aynıdır. Daha keskindir, daha hızlıdır, daha açık diyaframa avantajı vardır, bu da daha düşük ışık koşullarında daha rahat çalışmanızı sağlar
Fakat ben portre için 50mm 1.8 i manzara dağ deniz vb için elinizdeki 18-55mm i kullanmanızı öneririm

  • asbe  (27.10.15 11:54:07) 
50 mm diğer sorunu otomatik netlemeyi tam yapamaması. Bu yüzden netlemeyi elle lcdden zoom yaparak halletmek gerektiği yazıyor ki bu da kullanımda sıkıntı yapıyor. Bu bilgiye daha önce ulaşmış olsaydım 50mm almazdım. Kit lensin de keskinliğini sevmiyorum. Bana çekilen fotolar hep biraz blur izlenimi veriyor.


  • beholderrulez  (27.10.15 12:01:49) 
Geniş açı için 18mm ile 28 mm arasında bir prime lens alırsan pişman olmazsın.

50 mm'nin netleme sıkıntısı çocuğun sürekli hareketli olmasından kaynaklı olabilir mi? Belki motor hızı yetişemiyordur. AI Servo modunda denedin mi? Sabit duran objelerde de aynı sorun var mı? Micro adjustment 600D'de var mı bilmiyorum, varsa o şekilde de hallolabilir.
  • r_u_h  (27.10.15 12:42:27) 
Hareketle alakası yok. Canon forumlarında yaygın bir sorun. Önceleri ben de neden net değil bu fotoğraflar derken kazara çözümünü bulmuştum. Otomatik netleme sorunlu bu lensde. Manuel de de ayar yapacam derken sahneyi kaçırıyorsunuz. Ma sanırım yok.


  • beholderrulez  (27.10.15 13:03:40) 
18-55mm ve 50mm 1.8 piyasadaki en ucuz 2 af lenstir, yapıları basittir. Bu lensler özellikle 50mm düşük ışık koşullarında netleme problemi yaşarlar. Hızlı netleme kabiliyeti olan lensler canon için konuşursak usm lenslerdir. bu lensler sessiz ve hızlıdırlar. örneğin 50mm 1.4 usm ile aynı problemi yaşamazsınız, ama fiyatı 50mm 1.8in 4-5 katıdır.
fotoğrafçılığınızı geliştirmek, elinizdeki ekipmandan maksimum verimi sağlamak için teknik bilginizi, ekipman bilginizi arttırmanızı tavsiye ederim

  • asbe  (27.10.15 13:17:56) 
bir adet lens almayı kafama koydum. Uygun fiyata ikinc el tamron 17-50 buldum ama beni soğuttunuz lensden, zaten image stabilizatör VC yokmuş. Sanırım 200 USD'ye verecekti biraz pazarlık yapsam. Peki şu özellikte bir lens aradığımı söylesem:

%20 Manzara
%80 portre (daha çok 1 yaşında çocuk)
Hızlı netleme yapabilen
netlemeyi düzgün yapabilen (50 mm f1.8 bu konuda hayli kötü
çok pahalı olmayan ne önerirsiniz?
  • beholderrulez  (03.11.15 23:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.