[]

Hiçbir Şeye Yeteneği Olmamak

Selamlar.

Ya hani "herkesin başka bir şeye yeteneği vardır" gibi bir zırva var ya, yalan lan o. Bak mesela lisede bir sınıf olur, ya da bir arkadaş grubu olur atıyorum. Herkesin bir olayı olur. Mesela bakarsın birinin sesi çok güzeldir, çok iyi şarkı söyler. Halı sahaya gidersin, birisi çok iyi top oynuyordur, alır topu çalıma dizer. Ya ne bileyim, internet kafeye gidersin en kötü, birisi çok iyi kantır oynuyodur, efenime söyleyeyim pes'te önüne geleni tokatlıyordur. Lan gel gelelim, ben bu sayılan adamlardan hiçbirisi değilim? Dümdüz adamım böyle, hiçbir şeyde öne çıkabildiğim bir yetenek, beceri falan yok? Bu aralar arkadaşlarla pinpona sardık, orda bile gelen geçen tokatlıyor hacı ya. Şimdi bu duyuru bir tür eziklenme değil, benim de çalışıp başardığım şeyler var hayatta elbet. Ama beceri, yetenek olaylarından söz ediyorum burada.

Tek ben miyim böyle olan? Benim gibi olan var mı başka? :)

 
kendimi öyle sanıyordum ama galiba resme yeteneğim var. 4 ya da 5 olması lazım resim kursuna gittim hocalarımdan bir tanesi ima etmişti yani olması gereken ressamlarda bir özellik varmış bende. Sen de futbola yeteneklisindir.


  • rock n roll  (16.10.15 19:56:02) 
bende her şeyden azar azar var. onlar da hiçbir zaman yeterli gelmedi.


  • nice tnetennba  (16.10.15 20:01:59) 
hiç yeteneğim yok valla.


  • elorelia  (16.10.15 20:11:12) 
yaz yaz beni de listeye ekle. bi ara böyle bir duyuru açmıştım galiba ben de.


  • nickimin hakkini veremedim  (16.10.15 20:14:22) 
Oo karsim gel opujem. Saka saka benim de var birkac yetenegim beni baskalarindan ayiran genelde uzgunum. Senin de vardir da sen farkinda degilsindir bir de su olabilir belki arkadas cevren fazla uberdir?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.10.15 20:16:49) 
Ben şarkı söyleyebiliyorum ama uçamıyorum mesela. Uçmayı istemedim lisede, yani ben pilot olsam diye aklımdan geçmedi. Bunu istemek de böyle hayal kurma becerisi gibi bir şey bence. Dümdüz adamın böyle bir hayali olmazdı bence.


  • whimsical  (16.10.15 20:19:06) 
Yetenek tek başına pek bir şey ifade etmiyor. Belki hiç bir şeyin üzerine gerektiği kadar düşmemişsindir. O topu iyi oynayan adam fiziksel yeteneğinin üzerine oynaya oynaya iyi hâle geliyor.


  • grv  (16.10.15 20:20:18) 
benim de öyle sanatsal estetik yeteneklerim yok
kulağın iyi diyenler oldu ama onu nasıl anlıyorlar onu bile bilmiyorum :P
ben odunum diyorum kendime mesela, neysek oyuz n'apalım?
  • niye ama  (16.10.15 20:25:23) 
:=)
yok ben o kadar da yeteneksiz değilim.

  • Alt4y  (16.10.15 20:39:50) 
abi senin saydiklarin cok somut seyler ama. gerizekali olmayan her insanin digerlerine kiyasla daha yatkin ve becerikli oldugu bir sey vardir. sen mesela pilot olmayacak miydin? her adam onu yapabiliyor mu saniyorsun? kac kisi "sokarim ucagina" deyip birakiyor o okullari/egitimleri. bir de goreceli bir kavram bu bence. mesela bana cok iyi yazdigim soylenmistir hep. ee? iyi yazdim da ne yaptim ki, yetenekse ne faydasini gordum? kesfetmek kadar kullanmak da onemli. o futbol oynayan cocuk futbolcu mu oldu? sesi guzel olan kiz konservatuvar mi okudu? % 90 hayir.

yani bir yandan hepimizin yetkin/yatkin oldugu veya olabilecegi alanlar var, diger yandan uzerine dusmedigimiz surece hicbirimizin yetenekleri anlam ifade etmiyor.
  • der meister  (16.10.15 21:12:49) 
benim tek yeteneğim şiir yazabilmem onu da kimse beğenmiyor salla panp.


  • mesgul ve huzursuz  (16.10.15 22:26:14) 
Hemen hemen aynı durumdayiz.ama benim yetenegim mantikli bir insan oldugumu ve insani iliskilerimin iyi oldugunu dusunuyorum. Pek goze gelmese de bu da bi yetenek.sabirli olmak da bir yetenek, caliskan olmak da bi yetenek bana kalirsa.yani direk uretime katkisi olmasa da ustun oldugun biseler vardir.


  • yorgunargin  (16.10.15 23:58:03) 
aha işte benim bu. hiç ama hiçbir şeye yeteneğim yok ve bu beni kahrediyor :(


  • devilred  (17.10.15 00:27:19) 
Oo beni de yaz hemen. Aynen dediğin gibi ne bi' yetenek ne bi' beceri. Yoğun analizlerim sonucu hiçbi' yeteneğe sahip olmamanın nadirliğine istinaden, ancak ''hiçbir yeteneğe sahip olmama yeteneği''ne sahip olduğuma karar verdim.
Pek tatmin edici olduğunu söyleyemem tabii.

  • o my god they killed kenny  (17.10.15 01:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.