[]

KOSGEB Hk.

Selam,
Ben artık çalışan değil de kendi işimi yapmak istiyorum. Dolayısıyla KOSGEB falan araştırıyorum. Bu işler nasıl işliyor? Okudum, araştırdım vs ama deneyen, yapan varsa şayet aramızda bu konuyla ilgili beni aydınlatabilir mi?



 
Öncelikle projenizi, bütçenizi, imalatınızı, pazarlamanızı, satış kanallarınızı, geri dönüş süresi gibi kriterleri ortaya çıkarın. Kosgeb, Tübitak vb kurumların sadece destek olduğunu unutmayın. Yani kendi işinizi yapmak için Kosgeb'e ihtiyacınız yok. Zaten hali hazırda yürüyen bir işiniz var ise bu tip mekanizmaları tercih edin.

Tabiki yeni başlayanlar için bir çok destek var.Bunlardan yararlanabiliyorsunuz.Ama kendi iş planını oluşturmadan destek alan veya sürekli destek alarak gitmeye çalışan firmalar ilerleyen zamanlarda çok bocalıyorlar..Firmanın yada iş fikrinin kendi kendini götürebilmesi lazım..

Başlangıç olarak
Girişimcilik Destek Programı
www.kosgeb.gov.tr

ve

AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
www.kosgeb.gov.tr

var..
Girişimcilik Destek Programından yararlanmak için 10 günlük bir eğitim almanız gerekiyor.Çoğu yerde ücretsiz veriliyor bu eğitim.Sonrasında başvurabiliyorsunuz. AR-GE desteği için eğitim şartı yok.

Anapara olmadan başka nasıl destek alırım diyorsanız..
BİGG
bigg.tubitak.gov.tr

ve

Teknogirişim Sermayesi Desteği
biltek.sanayi.gov.tr

var..Bunlar yılın belli dönemleri açılır takip etmeniz gerekiyor.

Hali hazırda şirketiniz var ise
TÜBİTAK 1507
www.tubitak.gov.tr

var..

Çoğunda mantık aynı..Uygun bir şekilde projenizi hazırlayıp. Kurula yada hakemlere sunuyorsunuz. Uygun görülen bütçe onaylanarak size hibe sağlanıyor.

Merak ettiğiniz şey varsa sorarsınız..
  • dedim dedim de kime dedim  (16.10.15 16:55:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.