[]

ikinci sınıf zorunlu staj hakkinda

arkadaşlar düşük ortalamaya sahip sıradan bir makina mühendisliği öğrencisiyim, bu yaz zorunlu stajım var, tabiri caizse taşaklı şirketlerde staj imkanim var mi? başvurular ne zaman başlar ne yapmak gerekir? illa torpil, referans filan şart mı?

teşekkürler.


 
2. Sınıf zorunlu diye bişe yok. Zorunlu stajdır o. Şimdi yapma stajını. 60 gün stajın varsa ve bir seferde max 45 gün yapabiliyorsan bu sene veya seneye 15 gün staj yap. Geri kalan çok sayıda staj gününü okuldan sonraya sakla. Yani tüm derslerini ver ve en çok gün olan stajını yap.

Bunun şöyle bi faydası var. Staj yaptığın yerde uzun süre kalacağın için sana iş kitleyecekler. Sen de o işi hakkıyla ve fazlasıyla yapıp kendini gösterince şeflerin gözüne girecen. Ve ne olacak? Sen staj sonu mezunsun. Adamlar seni kaçırmayıp staj peşine işe alacaklar ara vermeden.

Abi tavaiyesi;)
  • mirel  (15.10.15 23:11:55) 
aynı durumda endüstri mühendisliği öğrencisiyim. bi bok bulamamıştım. senin başvurabileceğin çok daha fazla yer var. genelde büyük şirketler düşük ortalamayı direkt eliyor. başvurular şubat gibi başlıyor. makine mühendisleri odasına üye ol ya da duyurularını takip et. stajyer arıyan fabrikaların duyurusunu paylaşıyorlar. şehrindeki sanayide bulunan fabrika, işletmelere mail at, telefon aç. babana söyle. tanıdığı falan vardır. deli torpil dönüyor. yakın olduğun hocan varsa kulağına çıtlatabilirsin.

edit: makineciler staj yaptıkları yerde kalıyor genelde yeni mezun olunca. üstte denilen gibi yapabilirsin.
  • glamdr1ng  (15.10.15 23:12:56 ~ 23:18:27) 
Çok üst yerlerde staj yapmanız size ne artı katacak? Referans olarak mı düşünüyorsunuz? Eğer öyle ise düşünmeyin zira 1500-2000 lira arası bir parayla başlayacaksınız not ortalamanız kaç olursa olsun.

koç, zorlu gibi ekstrem şirketleri ayrı tutuyorum tabi.
  • ayna bugusu  (15.10.15 23:13:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.