[]

İstanbulda Olanlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz

İki gündür Taksim ve şişli de taşla cam kıranlar hakkındaki düşünceleriniz neler?

Ek: Basite indirgemeyenler -ki basit demiyorum zaten- düşüncelerini açarlarsa daha iyi olur.


 
taşla cam kıranlar diyerek basite indirgenmemelidirler diye düşünüyorum.


  • huleyn  (07.10.09 19:01:22) 
cam çerçeve indirip, trafikte sıkışmış kalmış bir polis arabasına acımasızca taş atanlar diyerek çok da güzel basite indirgeyebiliyorum ben olayları.

protesto, direniş, ya da diğer ıvır zıvırlarla hiçbir alakası yok bu olanların.

amaç masum insanlara zarar vermekti. suçsuzların dükkanlarına saldırmaktı. o sırada işini yapan banka çalışanlarına, bankada sıra bekleyen masum müşterilere korkunç bir anı bırakmaktı.
  • rectoa  (07.10.09 19:59:06) 
sözlüğe yazılıyor düşünceler.


  • serseri marti  (07.10.09 20:16:58) 
link gönderir misiniz sözlüktekine giden


  • Karluk  (07.10.09 20:36:17) 
evet linklere bakıyorum
sanıyorum bu başlıklara katılanların çoğu öğrenci olmalı, güzel üniversitelerde güzel bölümlerini okuyor olmalılar ve sermayeye karşı daha donanımlı daha etkin mücadele verecekler vırt zırt

sonra sermayenin bir parçası olacaklar ve yine de geçmişte yaptıklarının hatırına mangalda kül bırakmayıp devrimciliği kimselere bırakmayacaklar.

sözüm herkese değil, elbette istisnalar vardır ama biz çok gördük böyle çakma devrimcileri, en çok da onlar konuşuyor gibime geliyor.

sağınıza solunuza bakın, 10-20 sene sonra gene bakın... bu saçma fişlm oynamaya devam edecek, bugün konuştuğu lafların anlamını bile bilmeyen ateşin gençlerin yarınki yaşantısını iyi izleyin.

bi polistir tutturulmuş gidiyor, kocaman bir örgütte bireysel hataların ne kadar çok olabileceğini tahmin edecek hayat tecrübesinden yoksun 18 yaşında zıpçıktıların her polisi adam dövüp öldüren bir başka şiddet yanlısı polisle bir tutması ayrı bir komedi. devletin ve kurumlarının işleyişinden de zerre kadar haberi olmayanların yorumları trajikomik.


neyse konuşmaya kalksak söylenecek çok şey var gelin sözü şu imf başkanıyla bitirelim:
-ben de sosyalisttim

evet görüyoruz ki kapitalistlerin en kıllıları da böyle sosyalist devrimci falan geçinenlerden çıkıyormuş.

bana göre o tvlerde çıkan, eylemciye saldıran hani şu bir kaç gerizekalının s sonra ona girişen polislerin ve sağa sola saldıran eylemcilerin zerre kadar farkı yoktur, olan o dayak yiyen eylemciye, ve yine konuyla hiç alakası olmayanlara olmuştur.

hepinizin devrimciliğini yerim
gözlerinizden öperim
  • Karluk  (07.10.09 20:59:40 ~ 21:02:02) 
fikirlerini yazmak için bu kadar dolaylı yollara girmene gerek yok bu metni duyuru olarak da bırakabilirdin. biz de sayende aydınlanmış olurduk.


  • serseri marti  (07.10.09 21:08:22) 
dolaylı yol değil ben merak etmiştim ama sözlükte konuşulunca benim sorum dolaylı yoldan cevaplanmış olduğu için fikir belirttim bu arada aha da bi fikir daha belirtiyorum. türkiyede bütün akımlar birleşebilir sol birleşemez çünkü bu kadar fraksiyonu olan bu kadar çok gruplaşan başka bir akım yok. zaten hep böyle olmuştur, bi bakın islamcıyım diyenler, milliyetçiyiz diyenler bir şeyler yapmış, değiştirmiş ama solcuyum diyenler pek bir şey yapamamıştır çünkü bi türlü birleşemiyorlar herkesi alt etseler kendileriyle kavga edecekler.

ben en bi tarafsız vatandaşım, spor yapın, hakkın yanında haksızlığın karşısında durun gibi temel ve basit prensiplerim var kimsenin maşası olmadım olmam, bencillik mi bence değil.

bir şehri karıştırarak bir şeyleri değiştireceğini zannedenler sadece büyük tepki topladılar imf yine kale gibi dimdik ayakta ve böyle eylemler onun için sinek vızıltısı bile değildir. polisler deseniz daha bi bilendiler o araçlara saldıranları gördükçe, sade vatandaş deseniz tamam onlarda bankaları sevmiyorlar ama toplum huzurunu bozarak amaçsız bir şiddete başvuranları da hiç sevmiyorlar.

bu arada eyleme katılanların arasında yaşı küçük sakalı bile terlememiş veletleri gördüğümüzde oradaki topluluğun ne bok yediğinden pek haberi olmadığını düşünmemek için açıklamaları bekliyoruz. biri çıksın desin ki "bu murtaza, bizim mahallede beni abi bilir ben de eyleme gelcem diye tutturdu lan olum bi dur dediysek de iki taş da bu sallar diye ses çıkarmadık" desin.
  • Karluk  (07.10.09 21:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.