[]

Uydunet modemiyle bişey yapılır mı?

Fotoğraftaki modemi uydunet taahhütü ile aldım. Taşındığım evde uydunet olmadığı için bu köşee duruyor öyle. Bununla tekrar televizyon izlemenin yolu var mıdır çöp mü bu yoksa?




 
fotoğraftaki cihaz modem değildir. uydu receiver dediğimiz bu cihaza çanağa takılı lnb den gelen kabloyu takarsanız tv ye bağladığınızda size görüntü verir.


  • eeb  (15.10.15 14:16:56 ~ 14:17:27) 
Ben evde bulunan eski docsis 2 modemi, docsis 3 ile değiştirince, docsis 2'yi sahibinden ve sanalpazar sitelerinden satışa çıkardım. 40 liraya sattım. zaten taahhüt vererek bedavaya almıştım. sende sat kurtul.


  • cliquot  (15.10.15 14:21:57) 
fotoğraftaki dijital kablo alıcı. uydu anteninden geleni anteni takarsan çalışmaz.
satamazsan çöp.

  • sutlu nescafe  (15.10.15 15:08:07) 
@sutlu nescafe hocam nasıl çalışmaz şaka mı yapıyorsun. bu bir uydu alıcıdır. uydu receiver. çanak anteniniz ve üzerine takılı bir lnb var ise ordan gelen kabloyu buna takarsan ve bundan da tv ye çıkış yaparsan oldu bitti.

aynısı kullanmasam bir ihtimal haklısın diyeceğim ama.
  • eeb  (15.10.15 15:12:53) 
@eeb bu resimdeki modelin birebir aynını mı kullanıyorsun. üzerinde teledünya filan yazan ?
Bu DVB-C receiveri olması lazım. SAdece kablo tv ile kullanılır ki kablo tv de frekanslar bile farklıdır. Ör: türksatta 12435 gibi bir frekans varken bunda : 9754 gibi bir frekans vardır. Ama şöyle bişey var resimdeki ürün next in. yani aynı kasaya uydu için olna tuner den yerleitirmiş olabilir ler.

Burada ki fark DVB-C DVB-S arasındaki fark
Soruya cevap : bu modem değil
  • infernalcadre  (15.10.15 15:28:59 ~ 15:31:11) 
image5.sahibinden.com
arkadaki giriş ve çıkışlar belli. rf yazan yere kablo tv anteni giriyor. diğeri de cihaz üzerinden analog kablo tv çıkışı için
www.turksatkablo.com.tr 7.ci sayfada yyine arka panel ve cihazın nasıl bağlanacağı anlatılmış.
13.cü sayfada kanal arama anlatılmış. uydudaki gibi sembol oranı, frekans, vertical-horizontal seçenekleri yok. uydu alıcısı olsaydı olurdu.
yine aynı kılavuzun 28.ci sayfasında cihazın teknik özelliklerinde dvb-c yazıyor dvb-s değil. yani uydu antenten gelen kabloyu takınca görüntü gelmez.

aynı markanın aynı tipte uydu alıcısı olabilir ama bu değil.

edit: @infernalcadre yazmış zaten
  • sutlu nescafe  (15.10.15 15:35:19 ~ 15:35:56) 
@infernalcadre kablonet kullanıyorum ve hd kutuya geçince bu üzerinde next yazan uydu alıcıyı getirdiler. bunun da sözleşmesi bitince cihaz kaldı. aynı şekilde bir de digitürk kutusu var elimde. digitürke yazılım attırdım. bunu da aynı şekilde kullanıyorum. sanırım dediğin gibi teledünya next in kutusuna marka bastırmış ya da bi yazılım kurulup gönderilmiş.


  • eeb  (15.10.15 15:36:09 ~ 15:38:24) 
Nası bu modem değil ya? Asjsjs şaka şaka deniyip yazıcam şimdi


  • skinnerbox  (15.10.15 20:20:59) 
Denedim olmuyor.


  • skinnerbox  (15.10.15 20:50:12) 
şaşırtmadı :)


  • sutlu nescafe  (15.10.15 21:21:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.