[]

alakasız konularda yüksek lisans-doktora

Aynı anabilim dalında olmak üzere yüksek lisans teziyle doktora tezi konusunun birbiriyle çok alakasız konularda olmasının akademik manada dezavantajları neler, böyle yapan var mı




 
Gorunus anlaminda bir dezavantaji olmaz, sonucta ayni anabilim dali. Yalniz masterdaki birikimlerinizi doktorada kullanamayacaginiz icin kendi acinizdan zorlanabilirsiniz.


  • evrim halkasi  (15.10.15 11:46:01) 
hic de olmaz. seni akademik camiada tanimlayan doktora calismandir zaten, master degil. ustelik avantaji vardir, cunku senin master calismanin alaninda da, o konuda herhangi bir calisma yapmamis birine gore daha iyi bir kavrayisin olur. ayrica, ortada kalan tartismalarda cirkeflik edip, "ben master'imi su konuda yapmistim" diyerek tartismada kararsiz gozlemcilerin oyunu lehine cevirebilmen bile mumkun :) tabi bu son soyledigimin kariyerine de, karakterine de bir katkisi yok, ama imajini guclendirir.

zaten doktoradan sonra baslayacak her bir halt. yayinladigin herhangi bir calismada (hakkiyla yapilan kaliteli bir yayindan bahsediyorum, dandik bildirilerden degil), master'da ogrendigin kadar sey ogreniyorsun rahat. yuksek lisansin ne kadar basit oldugunu doktora ile birlikte anlayacaksin. hele de turkiye'de.
  • whoami  (15.10.15 12:26:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.