[]

Güney Amerika'yı fethetmiş Evliya Çelebiler aranıyor

Günaydın sevgili duyuru gezginleri,

Sorum özellikle Güney Amerika'da Brezilya, Bolivya, Peru, Şili, Arjantin gezmişlere gelsin.

Aralıkta Buenos Aires'ten başlayıp 30 gün sürecek ve yine BA'de bitecek bir gezimiz var. Kıta büyük vakit az olunca kafam karıştı tabi. bir daha ne zaman gelinir buralara bilmem o yüzden 1 ayda maksimum faydayı sağlamak istiyorum.

Seyahat planı kabaca şöyle;

BA --> Iguazu (AR)
Iguazu --> Bonito / Pantanal (Brezilya'ya geçiş)
Pantanal --> Santa Cruz (Bolivia'ya geçiş)
Santa Cruz --> La Paz, Titicaca Gölü , Salar de Uyuni (bu rota karışık hala)
Titicaca'nın Peru tarafına geçiş
Peru'da Cusco, Machu Picchu, belki Lima
Şili'de Atacama çölü, Santiago
Santiago --> BA

Sizce nasıl? Farklı bir rota izleyim mi? Listede olmayan mutlaka git diyeceğiniz, şunu çıkar bunu ekle diyeceğiniz yerler var mı?

Her türlü tavsiyeye açığım; destinasyon, konaklama, ulaşım vs vs

Hatta detaylı bilgiye ve tecrübeye sahip olanlar özel mesaj atarsa ayrı bir memnun olurum.

Gracias amigos, un beso :)
Montevideo'dan selamlar

PS: Şehirden ziyade doğal güzellik, flora-fauna, dağ, tarihi kalıntı görmek amaç.
Uruguay, Buenos Aires, Rio falan gezildi.

 
Sabah sabah böyle duyurular güzel oluyor. Şimdiden iyi geziler. Çok imrendim sana. Güney Amerika'ya hiç gitmedim ama ilgin varsa Ekvador'a uğrayıp ve oradan da Galapagos adası turlarına katılabilirsin.

Bir de geçen belgeselde denk geldim, Patagonya muhteşem bir yer gibi görünüyordu.
  • puc  (15.10.15 08:46:05) 
@puc teşekkür ederim :) maalesef dediğin yerler çok uzak kalıyor, bir aya sığdırmak neredeyse imkansız


  • lemuria  (15.10.15 09:17:40) 
Atacama dışında gezdim hepsini. Güney Amerika olsun yanında da doğa olsun diyorsan listenin başında olması gereken yer Patagonya. Sonra Machu Picchu ve Salar de Uyuni geliyor benim için. Titicaca biraz overrated bir yer ama zamanın varsa oralara gitmişken gör. Lima en azından 8-10 saat ayrılması gereken bir şehir. Old Town kısmı gerçekten güzel ve sırf bunun için gidilip görülür. Ben karışık bir şekilde aklıma gelenleri yazayım.

- Patagonya'ya gidin. Torres del Paine için 3 gün ayırın. (2 gün trekking, 1 gün ulaşım) Ben 1 günüm daha olmadığından Torres del Paine'e gidememiştim sırf bunun için bir daha gideceğim.

- Yine Patagonya'da Petito Moreno buzuluna gidin, büyüleyicidir. Gitmişken buzul yürüyüşü yapın. El Calafate'den belediye otobüsü de var, özel turlar da var. Hostel olarak ucuz ve güzel olsun diyorsanız Punto Norte, rahatıma düşkünüm diyorsanız America del Sur.

- Iguazu'nun Arjantin tarafı yerine Brezilya tarafını gezin. Puerto Iguazu'dan Foz de Iguaçu'ya otobüsler gidiyor. 5 lira gibi bir ücreti vardı.

- Iguazu'da hostele para vermek istemezseniz havalimanında yatabilirsiniz. Gayet rahat ve de şelaleye giden otobüsler kapının önünden geçiyor. (Brezilya tarafı için konusuyorum)

- Iguazu çevresinde yabani hayata dikkat edin, bol bol tarantula göreceksiniz sokaklarda. Böcek kovucu spreyiniz olsun ve de uzun kollu giyin. (sarı hummaya karşı)

- Arjantin tarafında havalimanına en son belediye otobüsü yoktu, minibüs kiralamak zorunda kalıyordunuz. 100-120 ARS kişi başı para alıyorlardı.

- Iguazu çevresinde sınır geçişlerinde pasaportu damgalatmayı unutmayın. Otobüüs sizi beklemeyip devam eder bir sonraki otobüse aynı biletle binebilirsiniz. (Farklı firmaya binmemeye özen gösterin. özel halk otobüsü tarzı şeyler de çalışıyor)


- Machu Picchu için tur satın almak bireysel gitmekten mantıklı. Ne kadar rahat etmek istediğinize gre değişir tabi. Ben Machu Picchu'ya ulaşmak için CUsco'Dan 7 saat minibüs yolculuğu yaptım üstüne 3 saat yol yürüyüp 10 saatte Aguas Calientes'e ulaştım. Sonra da Machu Picchu'ya çıkmak için 3 saat tırmandım. (montana ya da wayne picchu hariç) bunun alternatifi olarak günübirlik turlar var. tren+minibüs şeklinde. cusco'Dan aguas'a ulaşmanız çok daha kısa ve konforlu oluyor. fiyat olarak 50 usd daha pahalıydı sanırım. son olarak aguas calientes'ten machu picchu'ya çıkmak için otobüsü tercih edin. kondisyonunuzu bilmiyorum ama yarı yolda kalabilirsiniz. Hayatımda ilk defa keşke paraya kıyıp otobüse binseymişim demiştim. 10 usd gibi bir fiyatı vardı sanırım. (dönüşte yürüyebilirsiniz sıkıntı yok orda)

- salar de uyuni için tur mutlaka ayarlayın. bireysel giderseniz hiç bir şey göremezsiniz. günübirlik turlar yeterli sakın 3-4 günlük olanlara bulaşmayın zaman kaybı. günübirlik tur tüm gün sürüyor ve de doyuyorsunuz çöle. günlük tur için 100 tl gibi bir para ödemiştim. 10 saat sürmüştü, öğle yemeği dahildi. yol boyu 1 liranın hesabını yaparken bu paranın kesinlikle değdiğini söylemiştim.

- salar de uyuni'ye giderken güneş kremini unutmayın sakın. uzun kollu kıyafetleriniz ve de şapkanız olsun. fotoğraf temalarınızı gitmeden oluşturun orda aceleye getirmeyin.

- la paz çok da görülecek bir yer değil, gitmişken görün.

- salar de uyuni'ye giderken la paz'dan bir an önce gideyim diye sabahın köründe minibüsle oruro'ya geçtim ama oruro'dan uyuni'ye otobüğs ve de trenler akşam kalktığı için oruro'da 7 saat geçirmek zorunda kaldım. Oruro'dan trenle geçtim. Business class'tan alın mutlaka 5-10 lira fazla veriyorsunuz ama mışıl mışıl uyursunuz. Uyuni'de ben tren garında yatmıştım. Biraz soğuk olur geceleri ama gayet güvenli. Dönüşte otobüsle la paz'a geçtim doğrudan. otobüs yaklaşık 12 saat sürüyor mesafe aldatmasın. otobüsü cama seçin, semi cama'larla yol bitmez.

- Konaklamaları ben büyük oranda havalimanları ve tren garlarında yaptım. Cusco'da otel tercih edip Machu Picchu öncesi güzelce dinlenin derim. Aguas Calientes'de göreceğiniz hosteller pek hoşunuza gitmeyecek. Küften odalara bile girilmiyor. Tren tercih ederseniz günübirlik gidip bu problemden kurtulursunuz.

şimdilik bu kadar yazayım. aklına takılan bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (15.10.15 09:18:20) 
peruya gittm, sorum varsa yazabilirsin özelden.


  • kendi ekseni etrafinda donen insan  (15.10.15 09:53:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.