[]

nihayet is buldum gibi ama hevesimi kursagimda biraktilar

Arkadaslar. Iki yildir issizim. Doktora yapuyirum. Kitaplarim cikti. Tv'lere ciktim. Tv programlari yaptim. Ama issizim. Ve intihar noktasindaydim.

Neyse, ben senelerdir sokak hayvanlari icin gonullu calisiyordum. Bu vesile ile belediyenin (yerel) veteriner islerinde calisma imkani acildi. Yarin bir denemengunu yapalim. Gonulluluge benzemeyebilir. Hala eminsen taserindan baslatalim dediler.

O an dunyanin en mutlu insani oldum. Bir kere ufak da olsa memuriyete bir kapi acilmis oldu (cunku doktora yaptigim alan kadro sikintili ve is de lazim, ozelde de ekmek yok bize). Ve daha da onemlisi canimdan ote sevdigim canlara artik guzel imkanlarla faydali olabikecek, is hayatimda bile onlarla olabilecektim. Devamli gonullu yaptigim seyler bana rizik olarak da donuyordu.

Heyecanla cevreme bahsettim bundan. Herkes ama herkes, tv prigrami yapmis, unlu olmasina ramak kakmis, unlulerle ayni sofrada yemek yiyen adam kedi kopek boku mu temizleyecek kafayi mi yedin, ilkokul mezunu adamlarla bir de devrecilik yapilarak calisacaksin falan diyorlar. Hevesimi bok ettiler ankaaycaginiz.

Isin komik yani, iki senedir issizdim. Ayni gun bir diger tutkum olan otomobillerle alakali is teklifi daha geldi. Buyuk bir markanin bayiinde sifir km satis temsilcisi olarak.

Simdi ben mecburen memur kafali adamim. Diktira bitene kadar kismen de olsa garantili bir is lazim. Ozel sektorde hele ki satista gozunun yasina bakmazlar. Martta evlenmeyi dusunuyirum.

Belediye mi? Otomotiv mi?

Bu arada bana bir tek benim gibi hayvan ginullusu nisanlim destek oldu. Keske vrteriner olsaydim derken, hic senle alakali olmayan bir alanken bu alan, sana inla ilgili is kapisi acildi. Butun gun distlarinla olacaksjn dusunsene dedi. Sen boyle daha mutlusun, o zaman kimseyi dinleme dedi.

Fakat mesele ilkokul mezuni falan olmalari degil de, bir yerde yeni olmanjn ve vasifsiz iscilerle calisacak olmanin endisesi yok degil icimde. Diger alanlarda hep yetki, pozisyon ayrimi ikan yerledde calistim. Ast da oldum ust de. Ama ast ust ayrimi olmayan, dedikodunum bol oldugu, fakir acimasizliginim had safhada oldugu bir yere gidrcek olmak hevesimi kaciriyor. Anladiniz siz beni. Mesele insan kucumsemek degil. Sosyolojik bir farkliligi kastediyorum.

Simdi siz olsaniz belediyeyi mi tercih ederdiniz? Yoksa is hayatinizda ofis shoeroom ortami oksun, ustum basim kirlenmesin, kirlenecekse gonullulukte kirlensin mi derdiniz?

 
seni mutlu eden hangisi için eğitim aldıysan onu seçin. ayrıca satış temsilciliği işi her zaman bulunabilir bir iş ama anlattığınız veterinerlik işi öyle her zaman olabilecek bir iş değilmiş gibi kulağa geliyor. ben olsam hayvanlara bakardım. alır yürürdüm oradan.


  • herospower  (15.10.15 02:52:03) 
dostum insanların ne düşündüğü gerçekten çok önemli olmamalı.

sorman gereken soru 'ben ne yaparsam kendimi mutlu hissederim' olmalı.
  • Kykeon  (15.10.15 03:11:08) 
nasıl mutlu olacaksan onu yap, salla milletin ne dediğini. milleti mutlu etmeye mi yaşayacan amk salla gitsin.

bi de gozunu seviim intiharin esigindeyim falan deme, uzme bizi. :)
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (15.10.15 03:22:26) 
yerinde olsam belediyeyi tercih ederim. başkasını dinleme. hayvan sevmeyen, hiç hayvan beslememiş biri için onun bok temizlemek oluyor ama hayvan bakan biri için gayet sıradan, hatta zevkle yapılan bir iş. hem kedi-köpek olan yerde dert, tasa, depresyon pek olmaz.

belediyeye gir.
  • lesmiserables  (15.10.15 04:15:11) 
belediyedeki işe girersen stresin olmaz diye düşünüyorum. Doğayla uğraşmak her zaman +1 dir gözümde.
Hevesini kıran malları da dinleme, izin verme.

  • safepassage  (15.10.15 08:19:44) 
abi memur kafalıyım diyorsun ünlülerle biraradayım diyorsun.
ünlü dediğin şarkıcı türkücü politikacılar mı kim?
madem öyle onların referansıyla biryerelere gelemedin mi?

cevabıma gelecek olursam sıfır km satış temsilcisi olmanın kedi boku temizlemekten pek bir farkı yok. birinde kartvizitin olur o kadar. ikisinde de underrated bir işte çalışmış oluyorsun.
  • cenkertem.afc  (15.10.15 08:32:15) 
duyurularınıza bir göz attım da, yumurtacılıktan suculuğa, fotoğrafçılıktan televizyon programcılığına bir dolu alakasız iş düşünmüş ve anladığım kadarıyla hiç birini yapmamışsınız. paraya da ihtiyacınız var.
hangi alanda doktora yapıyorsunuz ki, eğitiminizin size olan katkısıyla iş bulma ihtimaliniz sıfır?
gayet işletme, kamu yönetimi falan gibi alakasız bölüm okuyanlar, bir bankada işe başlayıp, ya da mağazada işe başlayıp, 2 sene içinde, geçinecek kadar da olsa para kazanıyorlar, gerçekten çalışmayı istemiyormuşsunuz gibi duruyor bence.
veteriner işlerinde, eğitim almadığınız bir alan, ne kadar yükselme şansınız var, uzun süre çalışılabilir bir iş mi?
satış işi bence müdürlük vs. yükselme şansınız varsa daha mantıklı.
madem veterinerliğe ilginiz var, çalışırken bir yandan veteriner teknikerliği okuyun açıköğretim bu işte devamlılık ve kadro şansınız olsun diycem, ama zaten doktora yapıyorsunuz. tekrar sormak lazım, ne alanda doktora ki bu, hiç bir şekilde spesifik bir alanda iş bulmanıza yardımcı olmuyor?
  • alice practice  (15.10.15 08:50:42) 
abi insanları falan salla. biraz mantık kuralları vs. öğrenip insanları gözlemlersen, insanların neredeyse tamamen çelişki içinde olduğunu, sadece başkalarından gördükleri şeylerle ahlak vs. konusunda ahkam kestiklerini fakat hiçbir dayanak noktaları olmadıklarını göreceksin. cahil insan da bilim adamı da buna dahil.

ben de senle yakın durumda işsizim. bir iş bulursan atla. hele sevdiğin bir işse koş. eğer o işçiler çetin bir ortam yaratacaksa o zorluğu öğrenirsin, kaşarlaşırsın, bu daha güzel. (beyaz yakalı) iş hayatı da gül bahçesi değil sonuçta. sen gir abi. insanların aq. bu arada senin yanında olan insanları iyi gözlemle. zaten dediğin gibi çok fazla değil bir iki tanedir.

bir de senin doktora yaptığın bölüm ne harbi merak ettim.
  • sensible soccer  (15.10.15 19:06:32 ~ 19:09:37) 
yani, sevdiğin işi yap, insanların ne dediğini umursama fakat normaldeki mesleğin ne?


  • buiret  (15.10.15 19:09:34) 
sevdiğin iş olsun biraz da uzun vadeli olsun ama.
nefret ettiğin bir iş para kazandırsa da yapma demeelim de allah yapmak zorunda bırakmasın.

  • Alt4y  (15.10.15 19:16:16) 
adam ne iş yapıyor ben hala merak içindeyim


  • sensible soccer  (21.10.15 08:43:53) 
belediyeye gir, hoşuna gitmiyorsa yeni iş bakarsın çalışırken. ağaç değilsin ya, başka tarafa da geçebilirsin. neden bu kadar dert etmişsin kendine o da ilginç.
seni ayıplayan varsa, söyle o kardeşlere, sana güzel layık gördükleri çok vasiflı bir iş bulsunlar. hayat maalesef bir peri masalı değil.

  • o kadar da degil aga  (21.10.15 08:53:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.