[]

Ankara'daki patlama

bi kesim "iyi oldu az bile yapıldı gebersinler" derken, diğer kısım "ah vah, insan öldü" diyor.

neresinden tutarsan tut elde kalıyor.
bi kısım da, "sen kimle barış yapıyorsun senin sorunun pkk terörü ile kürtlerle değil ne demek pkk ile barış yapmak ne alaka" derken
diğer kısım da "insan öldü onlar oraya barış için toplandı yoldan geçeni de bir, mitingde olan da bir" diyo.

insan öldü evet, üzücü ötesi katliam devlet elinin yapmış olduğu.
oraya miting için gidip de ellerinde bayrakları görünce bi acaba diyorum kendi kendime.

bilemedim ben ne düşüneyim. tartışmak istedim, öğrenmek istedim diyelim.

 
insan kaybına evet çok üzüldüm hatta kan arama ilanlarını da elimden geldiğince çokça yaydım zaten. fikirler için acaba diyorum. düşüncesi ne olursa olsun patlama yapılarak canına kast edilmesi tamamen yanlış ama barış isterken bir yandan da şehitler geliyor aklıma eşi çocuğu yanında katledilen, bombalanarak şehit edilen mehmetçiklerimiz.. onlar için bile 1 gün bile yas ilan edilmeyip Ankara daki patlamayı yüksek değerde lanse etmek dokunuyor bi yandan. kimle barış yapacaksın? türk kürt zaten kardeş pkk ise kalleş olan. beni onunla kimse barış yapmaya zorlayamaz. ben bu düşünceyi reddediyorum yoksayıyorum. pkk benim düşmanım. pkk ya yardım yataklık eden kürtler de. onun haricinde bir sürü kürt arkadaşa sahibim bir kez olsun sorun yaşamadım.


  • indescribable  (15.10.15 01:11:29) 
Ellerinde bayrak olması ne gibi bir acaba yaratıyor? Devletin yaptığına inanıyorsunuz, sonra o devletin "ellerinde bayraklar" olanları katletmesini meşru buluyorsunuz? Doğru mu anlamışım?

HDPli falan değilim, ben uyku uyuyamıyorum. Siz de uyumayın demiyorum da birazcık özen gösterin yazarken en azından.

Edit: Kürt arkadaşların varsa tamam o zaman.
Hayır hiç mi görmüyorsunuz anlamıyorum. Daha yeni ölen şehitleri devlet 24 saat almayı beceremedi de o Ankara'da ölen halk çıkardı çatışma bölgesinden. Kusura bakmayın da 10 bordo bereli telsizini kapatıp gitti hikayesi ancak facebook'ta sazan avı olur.

Ulusal yas 106 kişinin terör saldırısına kurban gitmesiyle olmazdı normalde de böyle bir hata yaptılar. Yoksa ancak Suudi kralına yas ilan edilir bu ülkede.
  • evrim halkasi  (15.10.15 01:11:35 ~ 01:18:16) 
elinde bayrak derken barış için yapılacak ortamda neden bir tane Türk bayrağı göremezken çeşitli bayraklar gördük biz? bu canımı sıktı.

oradan geçerken ben de ölebilirdim sen de. öldürüldükleri için gerçekten huzursuzum ama bi yandan saf yerine mi konuyoruz acaba diyorum neden demeyeyim ben de insanım bişeye körü körüne bağlanamam destekleyemem eksi artı yönlerini görüp düşünmem gerekliyse bilgi alışverişi yapmam gerekir. her açıdan bakmam gerekir. bu sebepten yazdım. taşlamayalım.
  • indescribable  (15.10.15 01:16:01) 
Evet saf yerine koyuluyorsun. Ellerinde Türk Bayrağı hariç bayrak vardı (gerçi Türk bayraklı fotolar da dolaşıyordu ortalıkta da neyse bulamam şimdi onu), o zaman kesin bir oyun var. Barış için gitmediler, onlar kendilerine patlatacakken devlet patlattı.


  • evrim halkasi  (15.10.15 01:21:58) 
Bu arada eski duyurularına da baktım, sanırım trolsün.


  • evrim halkasi  (15.10.15 01:23:15) 
İyi olmuş demedim hiç bi zaman. Biraz daha netleştirmek istiyorum. Evet orada ben ya da ailemden biri olabilirdi bunu düşünerek daha fazla üzülüyorum. Ama net olamıyorum orada olan acaba pkk yandaşı mıydı e sendikalardan gidenler yoldan geçenler e pkk yandaşı olsa iyi olsun mu demeli e orada hasbelkader bulunanlar o kadar karmaşık haldeyim ki gerçekten ifade etmekte zorlanıyorum. Sidik yarısı değil tabi de devlet nasıl bunu yok sayacak kadar umursamaz insan ise doğuda katledilen şehit olanlar da insan ona bakarsak. Ona niye kimse üzülüp ses çıkarmıyo çok mu kanıksandı şehit haberleri?


Ay fena karıştım ben.
  • indescribable  (15.10.15 01:29:16) 
duyurucu trol değil, tanıyorum kendisini. bak canım, bu tartışmayı ben şöyle görüyorum

adı barış yürüyüşü olsa da oradaki insanlar benim kendimi bir parçası olarak gördüğüm bir hareketi temsil etmiyor, içselleştiremiyorum hiç bir siyasi oluşumu, sendikayı vs.'i (üstelik kendimi de solda tanımlayan bir insanım esasında; malum bu olaylar hep sol mitinglerde olur, nedense!) öyle olsaydı zaten ne yapar eder orada olmaya çalışırdım

ancak işin ideolojisi siyaseti şurada bir dursun, benim vicdanım var; insanlar için üzülmem, onların yasal bir yürüyüş hakkını, onu geçtim yaşama hakkını doğrudan derin devletin yahut devletin müsamaha ettiği, belki teşvik ettiği ya da en azından engelleyemediği birilerinin çaldığını görmem bunu lanetlemem de benim insani olarak ödevim, bunu da böyle görüyorum. bunu dost düşman her insan için böyle görüyorum - birilerini düşman olarak tanımlasam da bu böyle ki düşman olmak pek marifet gibi de gelmiyor ya.

türk-kürt kardeş demekle de bu iş bitmiyor, çok boş bir laf ve hiç bir faydası yok bence. zira tanıdığım çok az kürt, PKK ile arasına mesafe koyuyor. PKK bir terör örgütüdür diyebilen kürt bile çok çok azken nasıl bi kardeşlikten bahsediyoruz? bunu bir tanımlayabilir miyiz? tanıdığım en okumuş, pozitif bilim yapan, yurtdışında titr'ler almış kürt arkadaşlarımın dahi söylevi şu: "PKK sosyolojik bir olgudur, oluşumunun haklı sebepleri vardır, mücadelesi hak mücadelesidir,silahlı mücadelemiz olmasaydı TC bizi insan yerine koymuyordu..". Yine çoğu "kandırılmış" da dağa çıkarılmış zavallı, gibi bir tanım kabul etmiyor, senin terörist dediğine adam gerilla diyor, özgürlük savaşçısı diyor, büyük fedakarlık yaptığını düşünüyor. bizimkisi sorunlu, şiddet içeren, aşağılama içeren bir evliliği çocuklar var diye sürdürmek, oturup konuşalım yek diğerinin gül hatrı için tamam ama hangi kardeşlik? kardeş olsak 30 senedir bu neyin kavgası? Senin kardeşliğin ancak PKKyı terörist kabul etme ön kabulünden sonra başlıyor mesela değil mi? Oturup kürt arkadaşlarınla bu konuları konuşmuşluğun ne kadar ki? üniversite kantininde not alıp verirken, sarı bluz mu giymiş pembe mi düzeyinde dedikodu yaparken kardeş olmak kolay. ya da şöyle diyelim PKKyı düşman görüyorum ama kürtler benim kardeşim demek, ne demek? düşman kardeşleriz öyleyse :) Adam çocuğunu askere de yollasa (nasıl yollamayacak mecburi), terör yüzünden köyünden de kaçsa, senden benden daha çok bu sorundan mağdur da olsa adam Kürt, bu onun için bir onur meselesi. Çok isterdim ki bu adamlar PKKya da bes edi desin- açıkçası bu konuda hayal kırıklığım büyük...Başka türlü de bu sorun bitmeyecek.

bunları şunun için söylüyorum, PKKyı bir terör örgütü olarak görüyorum, evet. HDP ile PKK arasında çok da bir fark da göremiyorum, evet. (PKK da bir parti bu arada unutmayalım) Tüm bunlara karşın ben yine de insanların yanı başında birileri patlayıp da ölmesini reddediyorum aması yok bunun, en az zorunlu askerliği reddettiğim kadar. Gerçekten barış için müzakere edilecekse (zira ne konuştuklarını bilmiyoruz bile malum) görüşmeyi filan da reddetmiyorum, şeffaf olsun da ne olacaksa olsun, referandumsa yapılsın. Ayrılacaklarsa ayrılsınlar (olmaz da), devletin de götü başı oynamasın. 20 yaşında çocukları dağ başında kurşunlara getirip cesetlerini toplayamayan değil mi o devlet? bi mitingde dahi güvenliği sağlayamayan değil mi o devlet? devlet ne yahu? sen ben değil miyiz? biz bu kaosun içinde yaşayalım diye mi var o devlet? ben sırf türküm diye devlete kutsiyet atfedip yaptığı her boku temize çıkarmak zorunda filan değilim (bu devlet alerjim yüzündendir ki polise askere insani olarak üzülüyorum ama şehit olarak filan görmüyorum (müslümanım bu arada), üniformalılara toptan gıcığım var; yukarıda kendimi ne kadar ait hissetmiyorum dediysem buraya da kendimi o kadar ait hissetmiyorum, hatta daha fazla. bu kadar kamplaşmış bi yerde hiç bi yere ait olamamış bi garibim işte). insanlar huzur içinde yaşamayı, en başta sağ kalabilmeyi hak ediyor işte önemsediğim şey de bu ve bunun çaresi neyse onu yapmak lazım diye düşünüyorum- tam olarak çare nedir bilemesem de şu anda ondan çok uzak olduğumuz kesin.
  • niye ama  (15.10.15 02:46:49) 
burada insanın bakış açısı, bu yaşına kadar gelirken edindiği tecrübeleri ve kişiliği, bu tip durumlarda vereceği tepkilerini direkt etkiliyor. mesela sen yeni tanıştığın birisiyle yakışıklı/güzel diye normalden fazla ilgili gösteriyorsan, zenci/kürt diye normalin altında ilgi duyuyor veya itici buluyorsan, -bana göre- kafada bazı teller yanlış bağlanmış demek. bişeylerin özüne inebilmek biraz pratik, biraz da zaman isteyen bişey, sıfırdan o kıvama gelmek bazen çok zor, arada tabular vs var çünkü, toplum, aile gibi şeyleri de aradan çıkarabilmeyi becerebilmek lazım.

güzel yumuşak tüylü kedileri sevip, onları besleyip, gri renkli tekirleri sevmiyorsanız, aslında siz "kedi sever" değilsinizdir, sadece "güzel yumuşak tüylü kedileri" seviyorsunuzdur.

ben böyle durumlarda sadece orada o kadar insanın bir anda hayattan silinmesine üzülmüyorum. aynı zamanda bir veya birkaç insanın zamanında tek bir silahın katlettiği insan sayısından tatmin olmayıp, barut, çivi ve bilyalarla böyle düzenekler kurmayı akıl etmiş olmalarına da üzülüyorum. o düzeneği görüp de kullanmaya heveslenen kişilerin ruh hallerine de üzülüyorum. insanlığın geldiği ve gittiği yerlere üzülüyorum.

bu açıdan bakınca kimse kürt değil, kümse türk değil, kimse akp'li değil, kimse chp'li değil, kimse düşman değil...
  • loveinaflipbook  (15.10.15 09:14:41) 
konuyu çok özet geçmek istiyorum.

o " iyi oldu az bile yapıldı gebersinler" diyen milliyetçi ve akp'li tayfanın düşünemediği bir konu var. yahu ülkende, senin çok sevdiğin ama senden başka kimsenin sevemediği bu ülkede, hatta ülkeyi bırak, ülkenin başkentinde, hatta başkentinin merkezine kadar bomba sokuluyor, bombalar patlatılıyor ancak kalkıp bu bombalar nasıl girer kardeşim benim ülkeme diyecekleri yerde, halen iyi oldu gebersinler diyebiliyorlarsa gerzektirler demektir.

ikincisi bayrak mayrak olayına hiç girmeyelim girersek de şunu derim; insanların kutsiyet atfettikleri milli ve dini duyguları insanların yaşamlarından çok daha öteyse, kimse kusura bakmasın sokarım öyle milli ve dini duygulara. kutsiyet atfedilen şeylere bak. kendi kendine vermiş olduğun bir ırk isminden veya bir din isminden olmayan insanlar ölünce iyi olmuş gebersinler diyorsan zaten senin dininde veya ırkında bir sorun var demektir bu.

sivil toplum kuruluşlarının yaptığı bir yürüyüş ki, her sene neredeyse aynı sivil toplum kuruluşları ankarada bu yürüyüşleri yapar. bu sivil toplum kuruluşlarının pkk ile alakası veya terör ile alakası nedir. hadi bunların terörle alakası var ise chp li bir sürü genç öldü. bunlarda mı terörist. o zaman bu gebersinler diyenler akp'ye karşı olan herkesi terörist görmeye başlamış.

valilik yürüyüş yapsınlar diye teröristlere izin veriyorsa ve aynı valilik başkentinde bomba patlatılmasına "valla ki biz bilmiyorduk" diyorsa eğer vicdanlarına tüküreyim onların.
  • jesues  (15.10.15 09:26:19) 
troll değil demişler ancak bu daha büyük sıkıntı.

sadakatsız & want2die + 1000

bu tip olaylara üzülmeyen her insanın idrak, empati problemleri olduğunu; zihinsel problemleri olduğunu düşünüyorum. bunu sadece mental gerilikle açıklamam mümkün değil; fiziksel defoları da olması ihtimal dahilinde.
  • piremses  (15.10.15 09:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.