[]

milli maçtaki saygı duruşu

orada saygısızlık yapan toplasan 50 kişidir ve onlara edilen küfür, hakaret ne varsa hakediyorlar. onlara kızan insanların sinirlerini yatıştırmak için, 40 bin kişi saygısızlık etmiş gibi toptan konyalılara hakaret edip kendini tatmin etmesi ne kadar doğru? türkiye'deki maçlardaki saygı duruşlarını bi izleyin, insanımız genel olarak ne kadar saygılı bi görün. bunların bitmesi için kınanması hatta cezalandırılması gerekir(tespit edilebilecek kadar az kişiydi bu maçta), ergen ergen koca şehre ve insanlarına laf sokmak kimseye bişey kazandırmaz.

akşam burda da yazmıştım kendi gözlemimi. eksisozluk.com(çekinmeden eksileyebilirsiniz.) sabah baktım, millet birbirini gaza getirmiş iyice. konyalıysan işidçisin, gerizekalısın. hatta bomba atılsaymış ve toptan kurtulabilseymişiz bu şehirden. katliamdan dolayı yapılan saygı duruşunda -türkiyenin her yerinde var olan- sayılı embesillerin hareketine bakarak katletmek gerekirmiş o şehri. lafın gelişi de söylense nefret kusulması anormal bence.

Konya'yı günahım kadar sevmem ama İzmir'e gavur denip önyargı oluşturulması ne kadar aptalcaysa Konya'yı dışlamak da o kadar tehlikeli. böyle yaptıkça insanlar kendine saf seçip birbirine düşman kesiliyor gibi geliyor bana.

çek cumhuriyeti maçında, Prag'ta, bile tekbir getirdi insanımız. milli maç kültürü yok bizde. ne diyeceğimizi bilemiyoruz resmen. milliyetçilikten yardırıyoruz, o bitince ümmetçiliğe geçiyoruz. çünkü başka bişey bilmiyoruz.

ben de utanıyorum konya'da akp'ye bu kadar fazla oy verilmesinden ve cahil kesiminden. ama olay konya'da olunca fırsatını bulmuşken yüklenelim, ezelim denmesi anlamsız. biraz abartılmadı mı? (yapılan saygısızlıktan değil, azıcık kişinin saygısızlığını şehrin üzerine atılmasından bahsediyorum.)

selçuk aleviymiş, konyalılar bilse bunu, sevinmezmişmiş. he he. anca faşist bir beyin kafasında kurup paylaşır bunu. l

let the linç begin.

 
Sorun Konya degil tum Turkiye'deki cahil kitle


  • Traveller  (14.10.15 21:52:30) 
Marsel İlhan'ı ne biçim rezil etmişlerdi o değil de. Bir de Yunanlar Bulgarlar da yapıyor demişlerdi.

Malız olum tümden malız. Ben de malım. Açtığım son duyuruya bak hele, beynimi skeyim.

Neyse, Konya zaten herkesin bir şey yapsa da linç etsek diye baktığı bir şehir. O yüzden diye tahmin ediyorum.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (14.10.15 21:54:09) 
şahsen ben de yanlış buluyorum oradaki 40bin insanı zan altında bırakmayı.
zaten sessizliğin olduğu o ambiyansta 5 kişi bagirsa yine aynı oranda bir gürültü yansirdi bize.

  • dirty pussy and cock  (14.10.15 21:54:46) 
çok uzun yazmışın kardeş okuyamadım ama anladığım kadarına sana hak veriyorum. konyadan akp'ye çok oy çıkıyor diye, milli maçlarda yaşanan olaylardan dolayı vesaire çok genelleme yapıyoruz. aynı şekilde akp seçmenine koyun diyen insanlara da ifrit oluyorum. illa herkesin kendi görüşü doğru olacak diye birşey yok ya. çok seviyoruz genelleme yapıp insanları aşağılamayı.


  • yamuklu sucurta  (14.10.15 21:59:23) 
Sacmalik ya insanlar her uzuntuye veya her sevince ortak olmak zorunda degiller, birakin isteyin yuhalasin isteyen dua etsin isteyen aglasin. Zaten nerede nasil davranilmasi yargilarla belirlendigi icin bu haldeyiz, birakiniz herkes istedigi tepkiyi ortaya koysun.


  • mysql34  (14.10.15 22:06:58) 
2-3 saat önce twitter'da türkiye gündeminin birinci sırası #seninleyizkonya idi. 40 bini geçelim, türkiye'de o kafada 10 milyon kişi vardır. "onlar pegagalıydı, iyi olmuş" diyenler.


  • signore  (14.10.15 22:10:33) 
asjdkl dökülüyorlar buraya. sonra kız demiş "ne kadar da aklı selim, objektif bir toplum" .
biraz abartılmadı mıymış? e o zaman oradaki bayrakların da hepsi hdp değildi, onlara sövülerek biraz abartılmadı mı? pkk ülkedeki askerin sadece ufak bir kısmını öldürdü, biraz abartılmadı mı?

empati amk, biraz empati.
  • baba jo  (14.10.15 22:15:50) 
@signore o kafada insanlar var zaten. Benim söylediğim şey stattakilerin çoğunluğunun fikri ne olursa olsun saygısızlık yapmamış olması.
twitter'da on milyon kişi "pegagalıydı iyi olmuş" dedi demenle maçtakileri suçlaman bir değil.

  • fuckinginthebushes  (14.10.15 22:27:00) 
şu gizli islamcılara hasta oluyorum.

o değil de keşke bende de insanlar katliama uğrarken acılarına ve endişelerine empatiyle yaklaşmayıp üstüne "abi bundan da bizi suçluyorlar ya! inanamıyorum" alınganlığındaki konyalı kafası olsa.

"mağduriyetin çok güzelmiş güle güle kullan"
  • zvonimir  (14.10.15 22:31:25 ~ 22:32:39) 
Ahaha tipik ekşici ağzıyla laf sokmalar, o muhteşem kalıplı espriler falan.

Gizli islamcı ne lan:D ortadoğunun da bu dincilerin de allah belasını versin. Ki vermiş de zaten. Ben ne diyorum, bana gelen cevaplara bak. Sanki katliamda ölenler bir senin yakının. Benim birşey hissetmem mümkün değil. Çünkü maçtaki insanların çoğunluğu duyarlı davrandı dedim. Allah belamı versin benim, çünkü olumsuz bişey demedim. Hatta demekki ben akpliyim. Efsane mantık.
  • fuckinginthebushes  (14.10.15 22:42:18) 
dediğim gibi kimseyi birşeylere ikna etmek zorunda değilsin. kendin "ikna" olduysan bazı şeylere ne diye buraya bu duyuruyu ya da "kesin lan sesinizi" manasında yazıyı yazıyorsun ki?


  • zvonimir  (14.10.15 23:01:07 ~ 23:01:35) 
Kesin sesinizi ne alaka?
Kendi gözümden doğruyu yazdım. Neden eleştiride bulunma ve insanların fikirlerini sorma hakkım olmasın? Ortada mağduriyet yok, yanlış anlaşılma var sadece.

eminim cahil bir insan tvden konyalılar saygı duruşunda tepki gösterdi haberini görünce iyi yapmışlar diyecek. Çünkü mal eğilimli.
Eğer haberi "bir kaç kişi saygı duruşunu protesto etmeye çalıştı ama konyalılar izin vermedi, saygı duruşu bozulmadı" vs diye verilirse bu mal belki de etkilenecek, demek ki doğrusu bu diyecek. Bu bile bence önemli bir sebep. İnsanlar iyiye, doğruya yöneltilmeli.

Şu ülkeden bi bok umduğumdan değil. Doğruyu yapmak için.
  • fuckinginthebushes  (14.10.15 23:27:01) 
Bir avuç kişi olabilir, ben de öyle olabileceğini düşünmüştüm.Fakat diğer vatandaşlar tepki göstermişler mi onu bilmiyorum. Çünkü orada hoşlarına gitmeyen başka bir slogan atılsa pekala da tepki göstereceklerini düşünüyorum.
Tabii ki tüm konya'yı suçlamamak lazım, ama onlar da birine kızacaklarsa maçta bu iğrençliği yapan kişilere yönelsinler, protestoya tepki gösterenlere değil.

  • firez  (15.10.15 00:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.