[]

wordpress kalıcı bağlantı/menü sorunu

Selam duyuru,

Acil yardımınıza ihtiyacım var.

Wordpress ile bir site hazırlıyorum. Sayfa eklediğimde adres www.domainadi/index.php/sayfaismi şeklinde oluyordu. kalıcı bağlantılardan index.php kısmını çıkardım ama sonra işin içinden çıkamadım. (tema ile ilgili bu kısım sanırım)

yeni açtığım sayfalar, kategoriler ve oluşturduğum üst menü açılmıyor? hepsinden not found hatası alıyorum.

kalıcı bağlantıların ayarını değiştirdiğimde .htaccess dosyasını güncelleyin diyor ama böyle bir dosya yok?

 
Öyle bir dosya var ancak gizli olduğu için göremiyor olabilirsiniz. FTP istemcinizin seçeneklerine bakın ve gizli dosyaları da görüntüleyecek şekilde ayarlayın. Sunucunuzun kök dizininde .htaccess dosyası göreceksiniz. Bu dosyayı bilgisayarınıza çekip üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra kaydederek geri yükleyin, sorun düzelecektir.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (14.10.15 17:15:00) 
@cok sey hakkinda az sey bilen adam teşekkür ederim, onu yapabileceğimi sanmıyorum kullandığım ftp programından dolayı.

peki şöyle bir şey soracağım; üst menüler ile ya da sayfalar ile kategorileri birleştirebilir miyim?

yani üst menülerde sinema, yaşam, sağlık, vs gibi butonlar açtım. haber girince de konuyla ilgili etiketlerle yayınlıyorum. istiyorum ki hem üstteki menülere, hem de kategoriye tıklandığında haberler gruplanmış halde açılsın. yani sinemaya tıklayınca sadece sinema etiketiyle yayınlanan haberler gösterilsin. bunu nasıl yapabilirim?
  • kelrapunzel  (14.10.15 17:25:52) 
İçeriğinizi kategorisel olarak konumlandırmanızı tavsiye ederim. En azından WordPress sisteminde bilinen en iyi yapılandırma bu şekilde oluyor. Etiket işine girerseniz aynı etiket başlığı altındakileri toplar ama sayfaları değil, gönderileri dikkate alır. Bu yüzden tavsiyem şu, sayfaları kategoriye ayırın, gönderileri etiketleyin.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (14.10.15 17:36:54) 
index.php yi çıkarmadan yapmayı deneyince olmadı mı da?


  • amarat  (14.10.15 17:48:16) 
@amarat oldu da pek profesyonel görünmüyordu. onun için değiştirdim


  • kelrapunzel  (14.10.15 17:54:51) 
Tam olarak olayı anlamadım, ama Ayarlar/Genel kısmında WordPress Adresi ve Site Adresi kısımlarına www.siteadi.com olarak sitenin url'sini girdin mi? Kalıcı bağlantılar kısmında da Yazı ismi seçili olacak. Bir de Wordpress kök dizinde .htaccess isminde bir dosya oluştur ve şu kodu gir:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
  • gezgin rocker  (14.10.15 18:42:37 ~ 18:47:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.