[]

ekstra leziz risotto tarifleriniz

Heves ettim evde rissotto yapmayı deneyeceğim. Ozel pirinç, parmesan cepte; mantarli yapmak istiyorum ama farkli bir sey olursa da deneyebilirim.

İnternette onlarca tarif icinde karar veremedim. Sizin risotto en guzel boyle olur dediginiz bir tarifiniz var mı? Teşekkür ederim simdiden herkese.


 
Ben daha geçen yaptım, risotto'mu baya severler, ben de severek yapıyorum.

Mantar ve birkaç diş sarımsağı çok az maydanoz ile bir tavada suyunu çekene kadar pişirin.

Diğer yandan risotto pirincini kaynayan sebze suyuyla kepçe kepçe dökerek pişirin. Burada ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Ocağın bir gözünde kaynayan sebze suyundan kepçeyle pirince döküyorsunuz, pirinç suyu emdikçe kepçeyle dökmeye devam ediyorsunuz. Bu sırada pirinci devamlı karıştırın, yoksa dibi yanar.

Pirinçler piştikten sonra tuzu ekleyin (tuzu öncesinde eklemeyin, suyla pişireceğiniz için kıvamı gidecektir), mantarı da ekleyin ve karıştırın, birkaç dakika da böyle pişirin. Ekstra malzeme olarak hazır krema ekleyebilirsiniz sonrasında, çok güzel oluyor mantarla.

En sonunda üzerine de parmesan rendeleyin, afiyet olsun.

Bu arada risotto'yu haşladığım sebze suyunu ben kendim yapıyorum. Ara ara mevsim sebzelerinden hangileri elime geçerse haşlıyorum, sebzeleri süzüp yoğurtla yiyorum, suyunu da buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyorum.
  • dessy  (14.10.15 16:19:19 ~ 16:20:14) 
Bir de şöyle bir duyurum vardı: www.eksiduyuru.com


  • dessy  (14.10.15 16:28:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.