[]

burun ameliyatı

hacı kırıyorlar ya bir şey hissediyor musunuz büyük bir ağrı falan?
bir de kaç gün rapor veriyorlar?
rapor alıp işe gitmemek de istemiyorum.
yıllık izinde yaptırayım diyorum 10 gün burun sargılı mı dolaşırız daha fazla mı

 
bildiğim kadarıyla 1 hafta falan morluk kalıyo yüzünde o yüzden 10 gün falan evde dinlensen iyi olur ama tabi bunlar dışarda gördüğüm şeyler tam bilmiyorum


  • heee  (13.10.15 15:54:56) 
ameliyat sırasında genel anestezi oldum, o yüzden birşey hissetmedim. ameliyattan sonra kanama vardı, hafif ağrı vardı. kanama yaklaşık bir günde geçti. tamponlar birkaç gün takılı kaldı, en büyük sorun buydu. doktor rapor vereyim dedi ama o zamanlar çalışmadığım için gerek görmedim.

deviasyon ameliyatı için bunlar. 5 yıl önce oldu bunlar o yüzden detaylar çok net değil.
  • inheritance  (13.10.15 16:12:37) 
Anestezi altında olduğun için hissetmiyorsun. ilk 2 gün mal gibisin zaten. yüzün tamamen sarılı olduğu için ve sürekli buz tedavisi uygulayacakları için ne ağrı ne de morluk olmuyor (düzgün bir hastanede yaptırırsan eğer)
ameliyatın 1. haftasında burnundaki yumruk kadar sargıları çıkaracaklar. yüzün ağırlaşacak sağa sola dönmede yemek yeme de bile acı çekeceksin. toparlanma süresi için 10 gün bence yeterli değil. Yine de doktoruna sor, deviasyon işleminin büyüklüğüne göre değişebilir.

özel hastane ise doktorun kaç gün istersen o kadar rapor verir. Yıllık izinden 2 gün gittiği için geri kalanı SGK yatırıyor.
  • plastic_angel  (13.10.15 16:13:06 ~ 16:14:50) 
ameliyattan snra burunda tampon varsa iki gün çok sıkıntı ama artık tamponsuz yapıyorlar.yemek yemek mumkun olmuyor tampon burnundan gırtlağına uzanıyor adeta. burnun üstünde bir açı kalıp ve bant oluyor. alçı üç gün sonra çıkıyor bant bi haftaya kadar kalıyor. ilk gün buz u yirmidakikada bir düzenli koyarsan acı da şişlikde çook az oluyor. maksimum beşinci gün dokunmazsan agrmıyor bile.


  • gulsum  (13.10.15 16:33:11) 
genel anestezi ile olmuştum hiçbir şey hissetmedim.
bildiğim kadarı ile estetik falan yoksa sargı da olmuyor.
sabah 9,30da ameliayata girip öğleden sonra 15,30 da taburcu oldum.
hiç sargı yoktu, sadece burnumun altına sargı bezi kapatmışlardı kan sızıntısı var diye.hiç bir morarma da olmadı. 2 gün sonra işe başladım.
tanponlar bir süre kaldı ama tam olarak ne kadar kaldı hatırlamıyorum.13-14 sene önce olmuştum o yüzden hatırlamıyorum.
  • hatunun biri  (13.10.15 16:39:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.