Giriş
(1)

kaza sonrası dava

tcp0203
Hukukçu arkadaşlar konu hakkında fikir verebilirse sevinirim. Bir kaç gün önce arabada eşim, annem, babam varken maddi hasarlı bir kazaya karıştım. Adam şehirlerarası 3 şeritli yolun orta şeridinden hiç hız düşürmeden, sokak arası yola girerek aracıma önden çarptı. Polis çağırdık. Raporu polis tuttu
Hukukçu arkadaşlar konu hakkında fikir verebilirse sevinirim.

Bir kaç gün önce arabada eşim, annem, babam varken maddi hasarlı bir kazaya karıştım. Adam şehirlerarası 3 şeritli yolun orta şeridinden hiç hız düşürmeden, sokak arası yola girerek aracıma önden çarptı. Polis çağırdık. Raporu polis tuttu. Yazılan raporda kazaya sebep olan araç şöforunun kavşağa/dönüşe girerken hız kesmediği için kusurlu olduğu, benim ise kusurumun olmadığı yazılmış.

Bana çarpan aracın şöforü 22 yaşında bir eleman. Ehliyetinin 1 aylık olduğunu, bu sürede benimki hariç 5 kazaya resmi olarak karıştığını söyledi.

Olay geçti gitti, aracım perte çıkacak büyük ihtimalle. Çok şükür kimse yaralanmadı ama bu şerefsizin elini kolunu sallaya sallaya gitmesini ben kendime yediremiyorum. Adam, yaptığı saçma sapan hareketle bizi ciddi bir yaralanmanın/ölümün eşiğine getirdi. Ben bu adama dava açmak istiyorum. Uğraşsın dursun amk. Ama hangi iddia ile açacağım, adamı ne ile suçlayacağım bilmiyorum. Sonunda ben bir şey kazanmasam bile belki karşıdakinin hayatıyla oynamaması gerektiğini öğrenir.

Saygılar.
0
tcp0203
(13.10.15)
ufak tefek sağlık problemleri olduysa "taksirle yaralama" suçundan ceza davası açılabilir, eğer sadece maddi hasarlı kaza ise aracınızda meydana gelen değer kaybı için hukuk davası açabilirsiniz.

geçmiş olsun.
0
justice
(13.10.15)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.