[]

satılan mal geri alınmaz?

dün macbook pro'mu sattım, gelen parayı da kullanacağım bugün. ama aklıma takıldı. karşıdaki geri vermek istese ne demeliyim? sonuçta orada baktı, inceledi, ben gösterdim ve teslim ettim. hatta kağıt bile imzalattı şu seri no'lu macbook'u sorunsuz teslim ettim diye. :)

dese ki bugün yarın ben vazgeçtim, ne yapmalıyım? etik olan parayı geri vermek ama kullanırsam kredi çekip vermem gerekir o da faiz demek. sanalmarketim gibi %20 keseyim mi? :P ne yapayım?

umarım demez geri vereyim diye ya. hani korkum bir tarafını kırıp "bu kırık çıktı yaa" deyip geri vermesi sorunsuz alet için.

danke.

 
sorunsuz teslim ettim diye bir kağıt imzaladıysan, sen de ona geri iade durumunda %20 kesinti yaparım diye imzalatman gerekirdi.

ayrıca sen de sorunsuz teslim aldım diye imza attırmalıydın. bunu attırsaydın, kırıp kırık çıktı deme ihtimali kalmazdı.
  • burty  (13.10.15 14:38:22) 
neyse ki o da attı, evet. :)


  • passion rules the game  (13.10.15 14:38:54) 
ikinci elde satılan malı geri almak diye bir kaide yok. geçmiş olsun işlem bitmiştir.


  • esenboga  (13.10.15 14:57:40) 
malı aldı ve gitti ise artık sorumluluk ona aittir.. mala zarar verip vermediğini bilemezsin sonuçta.. belki yolda giderken düşürdü ve sana gelip vazgeçtim dedi..


  • dedim dedim de kime dedim  (13.10.15 15:01:41) 
bitti o iş, get ile ya da gittigidiyordan falan satmadıysan, iade alma zorunluluğun yok. bana ne birader de kapa telefonu.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (13.10.15 15:31:33) 
mal iadesi tüketici işlemleri için geçerlidir. Siz tüketici-mal sağlayıcı şeklinde bir ilişki kurmadığından normal satış sözleşmesi ilkeleri geçerlidir. Bu durumda karşı taraf ancak gizli ayıp ve ayıp ileri sürerek malı iade talep edebilir.


  • ernest everhard  (13.10.15 15:34:23) 
o alışveriş bitmiş gitmiş, zaten sorunsuz teslim aldım diye imza da almışsın. firma değilsin bişi değilsin, 2 kişi arasındaki ticaret.

esnafa yatacaksın yani, satılan mal geri alımaz.
  • kyha  (13.10.15 16:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.