[]

su ucunu nasil ayirt ederim?

boraks - karbonat - pirinc unu

bi kavanozda beyaz bi toz var. o sanki pirinc unu ama emin olamiyorum.

bi ara boraks almistim kedi gozu temizlemek icin, atip atmadigimi hatirlamiyorum.

karbonat da bulunur hep evde. ama huyum kurusun, paketleri kavanozlara bosaltiyorum hep.


bi de corbaya un yerine pirinc unu katsam ne olur? prediyabet var, cok etkisi olur mu?

 
tadı ağzını kamaştırıyorsa karbonattır. pirinç ununda pirinç tadını az çok anlayabilirsin. boraks ne bilmiyorum.


  • burty  (13.10.15 14:33:53) 
Nasıl ayırt edilir biledim ama pirinç unu dediğin nişasta değil mi? Çorban puding gibi koyu kıvamlı bir şey olur, unun yerini tutmaz.


  • Aman Sen de  (13.10.15 14:37:24) 
pirinç unu suda çözünmemeli

boraks bilmiyorum ama karbonat suda çözünür. fışş lar.
  • stevie  (13.10.15 14:40:25) 
dokunarak anlayabilirsin aslında. karbonat ve boraks sert yapıda olur tuz gibidir, prinç unu daha gevşek yapıdadır, un gibi olur.
boraks suda çözünmez (hemen çözünmez bi iki gün beklemesi lazım) karbonatı bir damla limon damlatsan hemen anlarsın.

ekleme: prediyabet varsa katmasan daha iyi olur. ekmek oranından düş katacaksan da.

bir de; kavanozlara boşalttığın şeylerin paketlerindeki son kullanma tarihi olan kısmı ve ne olduğunu yazan kısmı kesip kavanoz kapağının içine sıkıştır. kapağa sıkışacak büyüklükte kesmek lazım tabii. hem karıştırmazsın hem son kullanma tarihini kaçırmazsın.
etiket sistemi daha iyi ama çok pratik gelmeyebilir kavanozlar yıkandıkça etiketler kötü oluyor, çok iş çıkıyor. ben en sonunda çözümü böyle buldum.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.10.15 14:56:11 ~ 15:01:40) 
karbonat bir hayli ağır bir madde. oradan kesinlikle ayırt edersin. pirinç unu da suya attığında üstte kalır zaten. hatta detaylı fotoğraf yollarsan bile çıkarılabilir diye düşünüyorum.


  • baharat  (13.10.15 15:10:25 ~ 15:10:57) 
karbonat ve pirinç unu bul çakmakla yak. boraks yanmaz erir. eğer kavanozdaki madde karbonat veya pirinç unu gibi davranırsa onlardan biri - her biri nasıl davranıyorsa ona göre bulursun- yok kavanozzdaki bu ikisi gibi davranmayıp erirse borakstır. boraksı kaynak işlerinde -sarı kaynağı gümüş kaynağı vb- kullanmışlığım var oradan biliyom.


  • illegalstar  (13.10.15 20:05:29) 
boraks biraz daha iri taneli miydi seker gibi?


  • jimicik  (14.10.15 09:34:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.